söndag 6 december 2020

Nya köp

Jag har inte skrivit några månadsrapporter i år vilket gjort att jag kanske inte alltid varit tydlig med vad jag köpt för något. Förut köpte jag aktier mer frekvent för några tusen åt gången men sista året har det blivit max ett köp i månaden från nysparandet och någon utdelning som kommit in. 

För ett tag sedan tog jag in Essity i portföljen. Inte några konstigheter egentligen. Jag ägde SCA innan uppdelningen och när jag skulle köpa min lägenhet 2017 fick bland annat SCA lämna portföljen till förmån för kontantinsatsen. När jag sedan köpte tillbaka mina aktier i SCA så var företaget uppdelat så det kändes bra att komma in i verksamheten igen. Nu är ju Essity ett relativt tråkigt bolag men det är ofta de som brukar vara stabila. Något feltajmat var köpet ändå för jag ligger back 12 % redan. Mina 250 aktier får ligga och gotta till sig några år så får jag vi se hur det går. 

Jag har även uppgraderat min amerikanska utdelningsportfölj med WP Carey. De har tappat mer än börsen som helhet och har inte repat sig efter vårens tapp. Precis som med Essity ser jag det som ett långsiktigt köp och förhoppningsvis är det även fortsatt en stabil utdelare. Jag slog till på 140 aktier på en gång vilket ger närmare 350 kr mer i utdelning varje månad. 

Jag tyckte det kändes extra bra att köpa aktier i dollar nu när kronan stärks sista tiden. Ligger vi kvar på nuvarande nivåer fortsätter jag nog att fylla på mina amerikanska innehav närmsta månaderna. 

Jag öppnade också ett nytt ISK konto för en tid sedan som jag tänkte använda till korta köp. Jag kan oftast sitta och följa börsen på mitt jobb och tyckte det var dags att ha lite pengar som jag kan gå loss med. Syftet är att försöka maxa avkastningen utan begränsningar till risktagande. Jag kommer inte redovisa mina köp här på bloggen men jag räknar in dom i totala summan. Det rör sig bara om 5 000 kr men då kan jag få utlopp för några vilda gissningar ibland. Kanske sätter in lite till längre fram beroende på hur kul det är. 

Så mycket mer händer nog inte under december utan nu blir det att stå vid sidlinjen ett tag. 

2 kommentarer:

  1. Jag har också tankat Essity, och fyller på allt eftersom kursen sjunker. Tror det kan bli bra på sikt!

    Ha det fint!
    Mvh Louise

    SvaraRadera