fredag 26 juli 2019

Nytt delmål uppnått

Då var jag tillbaka i Afrika igen. Jag var i Sverige för lite avbrott men fokus låg på att hitta en ny hyresgäst till min lägenhet. Jag får återkomma till det då inget är klart ännu.

Det positiva är att idag när månadens sparande kom in på Avanza kom jag precis över 1,25 miljoner som jag satt upp som ett delmål tidigare. Efter att portföljen stått still ganska länge var det skönt att bryta in på ny mark.

Nästa delmål är 1,5 miljoner och det dröjer nog ett tag men kan jag bara lyckas hyra ut lägenheten så ser hösten väldigt ljus ut. Ett steg i taget bara, det gäller att inte ge upp.

För övrigt så var det skönt att vara hemma i Sverige även om det mest regnade. Nu har situationen lugnat ner sig i landet så det känns också bra att vara tillbaka.

Eftersom mitt kontrakt går ut vid årsskiftet är det nu också hög prioritet att försöka få klarhet i vad som händer efter det. En spännande höst är helt klart att vänta.

torsdag 11 juli 2019

Internet tillbaka

Läget har stabiliserats något i landet och jag har fått tillbaka internet. Vilken känsla! Även om jag klarat mig bra mentalt sen jag flyttade hit så har denna period varit den tuffaste. Att bo helt själv med skottlossning och skrikande människor utanför bostaden med all typ av kommunikation helt avstängd tär på psyket.

Jag ska inte ljuga. Jag funderade på att ge upp. Jag fick till och med frågan från min arbetsgivare. Att jag kunde åka hem om det är för svårt att fortsätta. Mitt mål om ekonomisk frihet har aldrig varit tydligare som när jag fick den frågan. Jag vet att detta är min chans att bygga upp kapital och jag tänker banne mig inte ge upp förrän någon tvingar mig att lämna.

Så nu när läget har lugnat ner sig något känns det riktigt bra. Jag ska bege mig till Sverige för att försöka ordna med en ny hyresgäst till min lägenhet och om allt går i lås där kan jag återigen dra igång sparandet för fullt. Jag ser fram emot nya köp under hösten.

Månadsrapport juni

Eftersom jag fortfarande inte har något internet kommer detta inlägg publiceras senare. Jag ville ändå skriva ner några rader om hur portföljen har gått.

Sparandet fortsätter att vara lågt men beloppet som jag ska betala tillbaka till min hyresgäst är klart. Min fokus blir nu att hitta en ny hyresgäst under hösten och om allt går bra så kan sparandet ta fart ordentligt igen. Redan nästa månad bör det kunna bli mer än 5 000 kr som det varit nu några månader.

Portföljen då? Ja den tappade rejält i maj men har åter klättrat över 1,2 miljoner. Lite utdelningar har kommit in men det blev bara några hundralappar. Inga köp eller sälj heller. Jag tar nya tag nästa månad.

Sparande 
5 000 kr

Amortering 
3 180 kr

Köpt
Inget i juni

Sålt
Inget i juni.

Utdelningar
Johnson & Johnson 266 kr
Kraft Heinz 257 kr
Nvidia 14 kr

Totalt 538 kr 

Portföljen 1 juni - 30 juni
1 156 500 - 1 213 600

En ökning med 4,9 % inklusive sparandet.
En ökning med 4,5 % exklusive sparandet.