fredag 4 februari 2022

Sålt Kinnevik

Igår släppte Kinnevik rapport och det var väl egentligen inget speciellt men jag fick i alla fall en påminnelse för mig själv att titta till bolaget.

Jag köpte Kinnevik för att jag behövde hjälp med att hitta nya mindre bolag som kan slå igenom i framtiden. Kinnevik har sedan jag köpte det gått väldigt bra och jag har fått positiv avkastning. Även efter avyttringen av Zalando har jag legat runt 80 %. 

Allt är dock inte guld och gröna skogar och man har en premie på 10 %. Man har också ändrat sin utdelningspolicy och delar inte längre ut något. Det är egentligen inte ett problem men jag ser gärna att jag som ägare får något tillbaka. 

Dessutom har man gått "all in" med ESG vilket oroar mig för framtida vinster. 

Nej, jag tackar Kinnevik för den avkastning jag fått och går vidare. Jag flyttade direkt mina pengar till Xact Norden Högutdelande som för övrigt presenterade sin utdelning för året idag på 6,52 kr. Det känns bättre i dessa osäkra tider.

tisdag 1 februari 2022

Mål för året

Jag har försökt fundera på vad jag ska sätta upp för mål för året. Det har varit blandade tankar och jag har också funderat över om jag ens behöver sätta mål. För självklart så behöver man inte ha mål utan känner man en orimlig press så kanske man mår sämre över det. Mitt övergripande mål är en trygg framtid och för min egen del gillar jag att sätta upp mål/delmål så jag känner att jag är på rätt väg.

Sedan behöver det kanske inte vara så exakt eftersom jag inte vet hur året kommer utveckla sig men jag ville ändå pränta ner hur jag ser på året.

Jag bestämde mig för följande mål.

  • Öka förra årets utdelningar (79 000 kr) till cirka 85 - 90 000 kr.
  • Utöver utdelningarna en marginell ökning på portföljens värde (ca 1 %).
  • Spara åtminstone 2 500 kr i månaden. 
  • Amortera 38 000 kr på bostadslånet.  
  • Renovera och sälja min uthyrningslägenhet.
  • Lösa min osäkra arbetssituation.
Inte så mycket mer att fundera på alltså utan nu är det bara att sätta igång. Januari är ju redan över och portföljen har redan inkasserat närmare 6 000 kr i utdelning. Det är motiverande när man ser vårens utdelningar på Avanza allteftersom rapporterna presenteras. Det har varit lite volatilt på marknaden i januari men så är det ibland. Det har ändå repat sig något senaste veckan.