måndag 28 september 2020

Portföljen seglar förbi 1,9 miljoner

Sista tiden har jag tyckt att det inte händer så mycket med portföljen. Idag däremot tog den vind och seglade snyggt förbi 1,9 miljoner. Det är inte så märkvärdigt kanske men det var skönt med lite positiva nyheter.

Sista tiden har jag gått emot ordspråket "gråt inte över spilld mjölk" eftersom jag just har gråtit över spilld mjölk. Jag köpte Cibus på 150 kr styck och när aktien dagen efter gick upp till 155 kr sålde jag igen. Med den manövern lyckades jag tjäna 1 600 kr och det var med pengar som inte ens var mina eftersom jag lånade till köpet via Avanzas gratislån. Succé tänkte jag men glädjen blev kortvarig då Cibus stack iväg till 165 kr samt en missad kvartalsutdelning.

Jag har försökt intala mig att jag ska vara glad att jag tjänade 1600 kr på en dag men det är lättare sagt än gjort. 

Nåväl strunt i det. Jag köpte istället Johnson & Johnson på kredit i min KF. Det känns tryggt framöver. Månandens sparande blev även denna månad 20 000 kr. Om allt går som planerat räknar jag med att kunna flytta över extra sparande i oktober. 

Två miljoner hägrar och egentligen skulle jag vilja fira när jag når den milstolpen på något sätt men jag är dålig på det. Jag skulle gärna vilja köpa något som gör livet roligare/lättare. På så sätt känner man verkligen av att det går framåt. Inte bara att jag köper något jag behöver som en tröja eller liknande. Högt upp på listan ligger ett sportabonnemang för att kolla på fotboll men eftersom internet är så dåligt där jag bor så går det bort. Jag funderar vidare men troligtvis blir det till att vänta med firandet.   

6 kommentarer:

 1. Ja, man måste unna sig något emellanåt med. Vad det nu kan vara är rätt individuellt kanske. Men jag tycker som du säger man ska fira sina framgångar och glädjas, som en viktig del i livet.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är såklart högst individuellt. Att köpa/göra något som inte är nödvändigt tror jag jag skulle vilja göra.

   Radera
 2. Stort grattis till nya milstolpen :-) Gällande Cibus borde du glädja dig över vinsten. Även om en aktie fortsätter upp är alltid en vinst något positivt iallafall. Sen kommer det alltid chanser att göra nya bra affärer. Fortsatt lycka till mot 2 miljoner nu 😃

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag vet, du har helt rätt. Ändå är det svårt att inte tänka "tänk om" :)

   Radera
 3. Grattis, 2 miljoner är inte långt borta.

  SvaraRadera