tisdag 15 september 2020

Bloggen fyller tre år

I tre år har jag knåpat på denna blogg. Tiden går verkligen fort. Jag vet inte hur det är för andra som skriver blogg och som har det som en inkomstkälla men jag skulle nog känna lite press att leverera inlägg som är intressanta, informativa och gärna lite roliga. Jag hade däremot gärna haft ett sådant sidoprojekt men den här bloggen är och förblir en berättelse om min strävan efter ekonomisk trygghet.

På ett sätt gör ju bloggen varken sig till eller från för jag hade strävat efter det ändå. Samtidigt så har jag, när allt har varit som mörkast, kunnat gå tillbaka till mina egna inlägg och på så sätt kunnat blicka framåt och hitta tillbaka till målbilden. Att se att även om man knappt märker någon skillnad på kort sikt så ser man en positiv trend i det större perspektivet.

Det får bli mitt tips till någon som är i början av sin sparresa. Skriv ner ett mål och gå tillbaka till det då och då. Saker händer i livet som du inte kan rå över och även om du tappar månader eller år så blir det lättare att hitta tillbaka och inte ge upp. 

När jag startade bloggen hade jag precis 300 000 kr sparat. Under de här tre åren har jag sparat 1,2 miljoner och med lite positiv kursutveckling är portföljen idag värd över 1,8 miljoner. Fantastiskt!

Även om jag haft speciella möjligheter att spara extra mycket under de här åren pga. mitt utlandsuppdrag så är det också många års slit som ligger bakom den möjligheten. De första åren som jag började spara bestod av mycket amortering på min första lägenhet. En lägenhet som jag nu kan hyra ut med några extra tusenlappar i vinst varje månad. 

Just nu är jag inne i en hektisk tid och sparandet ligger något vilande. Målet är däremot detsamma och förhoppningsvis kan jag inom kort återuppta mina insättningar på Avanza. Sedan ska snart året summeras och min utlandstjänst lider mot sitt slut, även om det är en bit in på nästa år. Jag ska därmed också se över mina mål.  

En dag som denna tycker jag dock att det lämpar sig att tacka alla andra bloggare som inspirerar och håller motivationen uppe. Ni vet vilka ni är. Tack!

6 kommentarer:

 1. Grattis på 3-årsdagen! Fantastiskt resultat du har på bara 3 år.

  Tycker också det är intressant att gå tillbaka och läsa sina egna blogginlägg ibland. Tydligt blir att man lärt sig en hel del och ibland faktiskt ändrat sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja jag tycker det blir mer och mer intressant desto längre tid det har gått. Det kan bli spännande att sen kunna gå tillbaka 5-10 år och se hur man förändras.

   Radera
 2. Hallå och grattis DTI! Tiden går for när man har kul, eller hur?! Skrämmande ibland hur tiden bara rusar förbi och iväg. För mig är bloggen främst en lättillgänglig dokumentation över sparresan. Det är bra att kunna bläddra tillbaka och friska upp minnet ibland. När det är motigt eller allmänt jobbigt glädjer mina 100 tkr milstolpar mycket att läsa igenom liksom 10 tkr milstolparna i erhållen utdelning. Jag får en känsla av att något faktiskt händer och att jag åstadkommit något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja verkligen. Precis, det är perfekt och titta hur det har gått tidigare för att hitta motivation.

   Radera
 3. Grattis! Alltid lika roligt att följa din sparresa. Du har helt klart en bra grundplåt som kommer fortsätta förränta sig även när du återvänder till Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Det kommer såklart bli tråkigt att inte kunna spara lika mycket men man får vända på det och se det som en lyckad start istället.

   Radera