lördag 24 augusti 2019

Lägenheten uthyrd

Det blev en hel del jobb men jag lyckades hitta en ny hyresgäst som tar vid precis när den gamla lämnar. Det betyder att jag inte tappar någon hyresintäkt och lägenheten kan fortsätta generera lite inkomster. Nu är det inte några stora pengar vi pratar om. För den intresserade sammanställer jag kostnaderna nedan.

Intäkter
Hyra 10 500 kr

Utgifter
Avgift 3 600 kr
Ränta 2 585 kr
El 500 kr
Avgift för andrahandsuthyrning 390 kr
Vatten 100 kr
Försäkring 100 kr
Amortering 3 180

Totalt 10 455 kr

Som ni ser går det i stort sett jämt ut men då står hyresgästen för amorteringen vilket såklart är ren vinst för mig. Sedan ska man också räkna med ränteavdraget vilket blir 775 kr i månaden. Det är inte heller några pengar jag ser men det räknar jag med på årsbasis.

Totalt blir det alltså en vinst på cirka 4 000 kr i månaden för uthyrningen. Av dessa ska det sedan skattas 925 kr/mån. 3 000 kr blir det allt som allt men sen slits lägenheten och jag står för all risk så tycker inte det är så mycket i slutändan. Inte några stora summor som vanligt men bättre än inget.

Det är fortfarande några praktikaliteter som återstår och jag kommer att behöva lägga ut pengar för att ordna detta. Tråkigt med utgifter såklart men det hör till när man är hyresvärd.

De som framförallt är positivt är att jag inte tvingas till att sälja min lägenhet som har tappat i värde sen jag köpte den. Förhoppningsvis kan bostadsmarknaden fortsätta stabiliseras framöver.

Det ska bli väldigt skönt när alla praktiska bestyr är avklarade och nya hyresgästen flyttat in. Då är det bara att luta sig tillbaks och håva in stålarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar