tisdag 6 augusti 2019

Köpte mer idag

Jag skulle egentligen ha köpt aktier i fredags men efter lite strul med byte av courtageklass kunde inget köp genomföras. Jag fick se fallande kurser och njöt av att slumpen var på min sida den här gången. Eftersom det ryktades om en röd börsdag även igår höll jag mig ifrån köpknappen. Tidigare har jag väntat för länge vid den här typen av nedgångar och nu valde jag därför att slå till direkt när marknaden öppnade.

Det blev ytterligare 25 aktier i Johnson & Johnson samt 46 aktier i LTC.

Förra veckan sålde jag även av mitt innehav i HiQ och byte rakt av till Investor istället. HiQ var lite av en chansning eftersom jag ville vara kvar i segmentet efter min försäljning av Acando. Anledningen till att jag hade Acando var för att jag hade vänner som arbetade där och kunde få information om verksamheten m.m. När jag inte har det i HiQ kände jag att pengarna gör sig bättre i Investor. Det blev en liten förlust på 3 000 kr men jag han få utdelningen (spliten) på runt tusenlappen så grämer mig inte över det.

Med omfördelningen och de nya köpen ökar portföljens månatliga utdelning med cirka 120 kr. Skön start på hösten. 

2 kommentarer:

 1. I måndags var det nog köpläge i de flesta (värde-)aktier på DOW och NASDAQ. Speciellt många IT-relaterade och fin-tech bolag var ned över 5%. Valde dock att främst öka i mina REIT:ar, speciellt de som backade mest. (Äger dock inte LTC som ochså backade 2.5%).

  Det blev lite Whitestone, Brookfield Property, Laddar Capital och Hospitality Properties. I dag stiger de flesta av dessa igen vilket är nästan förutsägbart. Varför skulle t.ex äldreboenden eller hyresfastigheter i attraktiva områden börja avkasta sämre pga höjda importtullar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I det långa loppet är det kanske knappt märkbart men det känns alltid lite extra bra när man väntar någon/några dagar och man kommer in några procent lägre.

   Helt rätt att öka i REIT. Hoppas det kan bli en lugnare placering om det börjat storma under hösten.

   Radera