torsdag 25 januari 2018

På plats i Afrika

Då var jag på plats på den afrikanska kontinenten. Efter en tids hektiska dagar har jag för första gången en möjlighet att skriva några rader.

Det är så otroligt spännande att upptäcka ett nytt land med allt vad det innebär. När man kämpat mot något så länge är det lätt det blir ett antiklimax när man väl når det. I det här fallet har mina upplevelser överträffat mina förväntningar. Det är fattigt och mycket misär på sina håll men även mycket glädje och hoppfullhet.

Maten har varit rejält bättre än vad jag förväntat mig och människorna är vänliga och hjälpsamma. För tillfället bor jag på hotell innan boendet ordnas. Det kan ta sin lilla tid men tror det kommer bli bra. Solbrillorna är på när jag promenerar till jobbet på morgonen och jag njuter av värmen.

Innan jag lämnade Sverige lyckades jag hyra ut min lägenhet för det priset jag ville ha. Om allt går som det ska och personen betalar hyran och sköter sig så kommer det ge ett fint klirr i kassan under de kommande åren. Jag får däremot inte ut mer än ca 500 kr i handen varje månad från lägenheten men personen betalar även min amortering och sedan väntas även lite skatteåterbäring för ränteavdraget. Ska göra en exakt kalkyl om någon månad eller två då jag ser vad alla rörliga kostnader landar på men i runda slängar bör det röra sig om 4000-4500 kr. Inget man blir miljonär på direkt men istället för utgifter på boendet har jag nu en ytterligare inkomst. Jag har således två lägenheter jag hyr ut. Inte så illa pinkat tycker jag.

Idag är det även löning vilket alltid är roligt. Januari har varit en dyr månad då många utlägg kopplade till flytten har betalats. Får se hur sparandet blir men från och med februari så drar mitt nya sparliv igång med högre inkomster och lägre utgifter. Trevliga tider väntar.

2 kommentarer:

  1. Oerhört spännande med flytt till Afrika! Jag hoppas att du får många anledningar att skriva om både investeringar och politik utifrån en annan horisont än den Svenska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för din kommentar. Jag har för avsikt att ha bloggen som ett hobbyprojekt så förhoppningsvis kommer jag kunna skriva om både det ena och det andra.

      Radera