lördag 15 april 2023

Börsuppgång, utdelningar och möjliga köp

Börsen har gått bra sista tiden och som vanligt hänger inte min portfölj med men några procent upp hittills i år är mer än vad jag hade trott.

Det är också alltid trevligt med utdelningssäsong och jag har nu lyckats skramla ihop över 100 000 kr i likvider. Jag har varit rätt passiv senaste månaderna och jag är fortsatt bekymrad över det allmänna ekonomiska läget. Jag håller för närvarande på att spana på vad man skulle köpa men hittar inga solklara köplägen.

På ett sätt vill jag börja köpa in mig i Castellum men hela sörjan som hänt där ligger lite för färskt i minnet. Dessutom är jag både orolig för ränteläget när det kommer till fastighetsbolag men också hur allt hemmaarbete påverkar deras uthyrningsmöjligheter i framtiden. 

Tittade också på Intrum men där har det också varit en del strul så känns inte helt bekvämt ännu.

Bilia tänkte jag öka lite till i men känns ingen brådska där heller. Kapitalvaror som bilar borde se en nedgång framöver.

Bahnhof känns tryggt och stabilt bolag men där har kursen gått väldigt bra sista tiden. Kanske får man nöja sig med ett bra bolag till ett hyffsat pris. 

Det går ju såklart alltid att öka i Investor eller XACT Högutdelande om andra idéer tryter. Jag letar vidare. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar