tisdag 10 maj 2022

Köpte mer Öresund

Även om jag inte kan nyspara något för tillfället så har jag kommit så pass långt att det blir lite utdelningar så här på våren. Börsen faller på bred front och om det fortsätter ner får andra spekulera om. Jag köpte 100 aktier i Öresund som har fallit 25 % i år. Jag fick ge 108 kr per aktie vilket ger cirka 6 % i direktavkastning. Öresund delar ut två gånger per år med 3,25 kr per tillfälle. 

4 kommentarer:

 1. Varför just Öresund? Har de inte tappat stinget en hel del sista åren i organisationen och prestation?
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har dom det? Jag har gärna några investmentbolag i portföljen. Investor har väldigt stora portföljinnehav. Har därför gärna något/några investmentbolag som har något mindre bolag. Hade Kinnevik förut men sålde efter allt ESG-tjaffs. Vilka investmentbolag är bättre?

   Radera
 2. Jag äger också Öresund men om jag ska erkänna så har jag rätt dålig koll på bolaget men gillar DA:n. Vad är det som inte performar som det ska i Öresund?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte riktigt vad investeraren syftar på i kommentaren ovan. Ett investmentbolag som investerar i mindre bolag kommer självklart ha dippar till och från. Jag är inte heller insatt i varje bolag (vilket för mig är hela syftet med ett investmentbolag). Det enda bolaget (utöver Bahnhof och Bilia) jag har lite koll på är Scandi Standard som gått dåligt en tid. Annars har jag förtroende för ledningen att om man bedömer att ett bolag inte längre är bra åtgärdar man det.

   Radera