tisdag 2 april 2019

Lyckat köp i Swedbank

Igår började aktien stiga igen. Om det berodde på att FI bedömde att Swedbanks finansiella ställning inte var ohotad låter jag vara osagt. Jag fick därför idén att slå till på 100 aktier precis innan stängning igår. Sagt och gjort.

Planen var att jag trodde att Swedbank skulle gå upp med ca 10 kr närmsta månaden. Idag steg aktien och under eftermiddagen hade den gått upp med cirka 6 kr. Istället för att vänta hela månaden ut valde jag att ta hem vinsten och lyckades därmed med en väldigt kortsiktig affär. Efter courtage så blev det cirka 500 kr extra till portföljen. Inget för den erfarne aktieräven kanske men det var rätt skoj och jag kände mig nöjd.

Aktien kan nog bli volatil under året men jag har stora förhoppningar att aktien återhämtar sig.

Vill passa på att kommentera det här med att folk är oroliga för att kunder kommer lämna banken. Självklart kommer några lämna i vrede men hur mycket orkar en Svensson bry sig om sånt här. Lån och många andra tjänster är ju låsta på lång tid. Tror det blir en klassisk svensk "knyta näven i fickan" situation. Det är ju fascinerande om det skulle vara så att ingen bryr sig om att staten tar ut en tvångsavgift till statlig tv för flera hundra i månaden som konkret märks i plånboken men när misstankar om penningtvätt i Baltikum kommer ut då går man man ur huse och tvingar Swedbank till knäna? Nej, jag skulle inte tro det.

Böter och ev. handelstopp i dollar det är däremot mycket mer seriösa risker enligt mig.

2 kommentarer:

 1. Ha, ha kul på slutet där. Fast man ska nog inte underskatta svenskens dumhet, tror jag. Allt tyder ju på det, nästan :) Men, att svenne skulle orka byta bank när de inte gör det för boräntans skull knappt? Nej, det blir nog bara en mediakaka av alltihop tror jag. Sedan somnar svenne om framför SVT.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis! Så länge inte fredagsmyset är hotat händer inget.

   Radera