torsdag 13 september 2018

Köpte mer Brookfield RP

Det blev ytterligare ett köp denna vecka när jag utökade mitt innehav i Brookfield Renewable Partners. Även det är ett innehav som blivit relativt litet i portföljen och de har bra direktavkastning. Det blev 75 st aktier till priset av 40.00 CAD.

Om jag har förstått allt rätt så delar BRP ut 1,96 USD per aktie/år. Kursen ligger på 30.4 USD vilket skulle innebära en direktavkastning på 6.4 %. Det är jag väldigt nöjd med och gillar även att det är ett energibolag. Annars brukar man behöva leta sig till finansmarknaden för att få en sådan hög direktavkastning. Köpet ökar min årliga utdelning med 1 124 kr efter avdragen källskatt.

Efter köpet uppgår BRP till 4,5 % av min portfölj vilket är en rimlig nivå.

Idag fick jag även utdelning från Johnson & Johnson. Det blev enbart 241 kr vilket är lite lite. Jag tror jag skulle börja känna mig nöjd när alla innehav delar ut åtminstone 1 000 kr per kvartal. Det är ett tag kvar dit.

2 kommentarer:

  1. Gillar också BRP. Jo, när det gäller utdelning försöker jag plocka ut minst en tusenlapp förutom när det gäller månadsutdelarna. Och det är även för oss ett tag kvar tid :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det känns som ett stabilt innehav i en utdelningsportfölj. Det kanske alltid kommer kännas som "för lite" i utdelning men 1 000 kr tycker jag verkar som ett rimligt mål, även om det säkert är några år bort.

      Radera