tisdag 3 juli 2018

Sålt GE

Jag kunde inte hitta några positiva signaler från GE under helgen så jag bestämde mig därför för att sälja hela mitt innehav. Sedan köp har aktien sjunkit med nästan 30 % och min förlust blev ca 7 000 kr. Jag missbedömde storleken på krisen i GM och fick betala för det.

Det var min andra förändring efter försäljningen av H&M tidigare i år och jag skulle nog bedömma min egen förmåga att välja företag till dålig för tillfället. Två försäljningar på ett halvår är inte den utveckligen jag vill ha. Jag får intala mig själv att jag har många år kvar att spara och att det kommer bli misstag under resans gång.

För att glömma misslyckandet köpte jag direkt 20 st Merck & Co samt 20 st Kraft Heinz för pengarna från GE.

8 kommentarer:

 1. Tror du gjorde rätt med bytet

  MVH
  myntaren.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Myntaren,

   Ja det hoppas jag på. Har inte sett din blogg tidigare, ska spana in den.

   Radera
 2. Hej! Hålle med. Sålde hälften av mitt innehav för ett tag sedan när de sänkte utdelningen. Tror i o f s på en vändning men det tar nog tyvärr lite tid. Delar förhoppningsvis ut Healtcare-delen nästa år. Den vill jag vara med på. hälsningar,T

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för din kommentar. Den informationen jag hittade så var det oklart om de skulle dela ut vinst från försäljning till aktieägarna. Att betala av skulder var högsta prioritet. Men borde väl bli något över kan man tycka. Kul med ännu en ny blogg jag inte sett förut.

   Radera
 3. Strongt att sälja med förlust. Har själv fått göra det några gånger under årens lopp. GE har det riktigt tufft nu, och någon återställning är inte i sikte. Det är lätt att tro att giganter som funnits för evigt ska fortsätta så oförtrutet.
  Misstag gör vi alla, det viktiga är att man lär sig något av dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Snålgrisen,

   Jag är faktiskt lite imponerad av mig själv att jag bara så där har kunnat sälja av två innehav med rätt rejäla förluster. Det tar emot att erkänna att man har haft fel men det är precis som du säger. Det viktigaste är att man lär sig något.

   Radera
 4. Försäljningen av HM måste väl ändå betraktas som ett bra beslut? Själv önskar jag att jag sålt HM tidigare i år. Ju tidigare desto bättre känns det som. ;)

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att sälja var helt rätt beslut tycker jag, kanske skulle sett det något tidigare dock. Det var nog snarare själva köpet av H&M som jag ser som misslyckat. Å andra sidan så började jag köpa H&M redan 2012 så självklart svårt att förutspå vad som skulle ske många år senare.

   Radera