tisdag 19 juni 2018

Nytt bolag i portföljen

Jag har spanat rätt länge men idag slog jag äntligen till på det tyska försäkringsbolaget Allianz. Det finns flera positiva aspekter med detta. För det första har jag velat vara med i försäkringsbranschen under en längre tid och dessutom har kursen gått ner sista tiden. För det andra så vill jag ha större exponering i Euro och då är detta köp ett steg i rätt riktning. Försäkringsaktier är inte något som jag tror kommer stiga markant men det känns som en trygg investering om det blir volatilt på börsen framöver.

En liten nackdel med tyska aktier är att man, såvitt jag vet, betalar 30 % källskatt vilket inte alls är bra. Det hävdas fortfarande att man ska få tillbaks dessa pengar några år senare men jag har aldrig sett susen av någon återbäring av källskatt hittills så den som lever får se.

Fem aktier inhandlades för 175,14 Euro. Utdelningen var 8 Euro för 2018 vilket innebär en direktavkastning på 4,5 % på dagens kurs.

Min portfölj börjar därmed kännas ganska stabil med 23 aktier. Jag skulle gärna vilja komplettera med 1-2 europeiska aktier men avvaktar tills vidare.

Annars rullar månaden på fint och jag fortsätter öka mina amerikanska innehav mest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar