tisdag 23 oktober 2018

Ljusglimtar

Medan stora delar av min portfölj fortsätter söderut vilket av allt att döma beror på den allmänna pessimismen så dök två ljusglimtar upp idag efter att Q3 rapporterna släppts.

Bahnhof
Redovisade ett resultat efter skatt på 31.4 miljoner kronor (24.1) vilket motsvarar 0:29 per aktie. Resultatet före skatt ökade med 33 %. Nettoomsättningen ökade till 285 miljoner (249). Aktien steg 3-4 % under förmiddagen.

Man avser även börja riva den nuvarande byggnaden som står på tomten där dotterbolaget Elementica ska bygga sin serverhall under Q4. Elmentica kommer också börsnoteras under Q2 2019.

Återigen en bra rapport av Bahnhof och jag har börjar bli lite bortskämd när det kommer till företagets rapporter. Nu har visserligen kursen pressats sista tiden men fortsätter företaget så här är jag inte orolig alls. Som jag skrev tidigare så hade jag gärna ökat på dessa nivåer då jag tror aktiern kommer fortsätta i liknande stil under 2019. Nu är Bahnhof redan mitt största innehav vilket är lite riskfyllt eftersom det är i många avseenden är ett litet företag och det kan alltid vända.

MTG
Resultatet före skatt blev 324 miljoner för Q3 mot uppskattade 262 miljoner.

Affärsområdet MTGx som är det segementet som gjorde mig intresserad av aktien från första början redovisade ett rörelseresultat på 11 miljoner för Q3. Prognoser pekade på - 6.9 miljoner. Intäkterna landade på 1 024 miljoner (798) vilket motsvarade en organiskt tillväxt på 12 procent. Aktien steg 3-4 % under förmiddagen.

Det var trevlig läsning och jag är framförallt intresserad av MTGx. Nu är jag lite avvaktande i aktien och väntar på en framtida avknoppning men tills dess är det intressant att följa utvecklingen. Tycker området är oerhört spännande och kan se att e-sport kan växa enormt de nästkommande 10-20 åren. Om MTG kommer få ta del av den eventuella kakan är lite svårare att sia om. Jag ökar troligtvis inte i aktien för tillfället men behåller min position.

2 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med om de kvaliteer Bahnhof visar. Riktig integritet har de också.
    Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Ja Bahnhof är en starkt lysande stjärna när det kommer till integritet och för mig håller de på att bli en symbol för hur jag vill att företag ska agera i den nya snöflingevärlden.

    SvaraRadera