söndag 14 oktober 2018

Köpt Investor

Jag resonerade så här. Skulle detta vara början på en länge tids nedgång så kommer jag kunna köpa aktier för en billigare peng under en längre tid. Om det bara var en kort nedgång så är det bäst att slå till. Så jag gjorde det. Köpte 51 st Investor för 387 kr/st. Köpet landade på 19 776 inkl courtage. Investor fortsatte ner och ligger nu på 380 kr. Man ska dock inte gråta över spilld mjölk. Jag förberedde ett köp på Investor veckan dessförinnan och jag la en köporder på 407 kr. Ordern gick aldrig igenom så jag är rätt nöjd över att jag fick 20 kr rabatt veckan därpå.

Investor ser jag som ett av mina kärninnehav och kan tänka mig att fortsätta öka. Har en liten skvätt pengar kvar som jag kan köpa för men avvaktar nog till slutet av nästa vecka för att sprida köpen lite.

Köpet ökar mina årliga utdelningar med 612 kr med dagens utdelning på 12 kr per aktie.

Jag vet inte hur det är för andra men jag känner ofta att jag blir girig/snål när det är nedgång på börsen. Jag vill vänta ytterligare och hoppas på att plocka upp aktien lite billigare hela tiden. Jag har därför ett mantra som jag upprepar för mig själv "våga köpa". Det får bli veckans tips.

4 kommentarer:

 1. Ja, att spara genom att köpa dippen, det är klokt. Därför undviker jag själv systematiskt att månadsspara (när alla andra köper).
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man är duktig på att bedöma hur börsen kommer gå kan det vara en bra taktik. Jag är inte riktigt där ännu :)

   Radera
 2. Jag har samma dilemma, ökat beskedligt i Axfood och Investor samt ett gäng andra aktier av samma skäl. Man vet inte om den blir ännu billigare men i så fall kan jag fortfarande öka ytterligare på ännu längre sikt. Det värsta som kan hända är att jag kan ta en eller två månadsinsättningar i belåning för att köpa så många Investoraktier som jag behöver på många års sikt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer försöka hålla mig ifrån belåning så länge som möjligt. Skulle vi se en nedgång under flera år skulle jag kunna tänka mig att låna för lite köp men där är vi inte idag.

   Radera