måndag 30 september 2019

Månadsrapport september

September månad skrivs in i historieböckerna och jag kan konstatera att det hände inte så mycket denna månad. Månaden har varit relativt lugn och arbetet har flutit på bra. Jag kommer att resa till Östafrika under slutet av året då jag fått ett uppdrag att utföra där. Eftersom det är en hel del förberedelser som behöver göras så kommer oktober bestå av långa dagar. Det ska hur som helst bli väldigt spännande och jag ser fram emot att se vad jag kan lyckas åstadkomma.

Portföljen har sina mörka fläckar och Bahnhof (aktien) presterar inte så som jag hade hoppats för tillfället. Senaste året har den tappat 50 000 kr i värde och agerar just nu sänke i min strävan att nå mitt mål. Jag kan däremot inte se någon ny information som gör att jag ändrar uppfattning om företaget. Detta till trots så har portföljen ökat till cirka 1,39 miljoner efter månadens sparande och generella uppgångar.

Det gör att jag nu faktiskt har möjlighet att nå 1,5 miljoner innan julafton. Det har inte varit något mål i sig utan jag har hela tiden trott att jag kommer nå 1,5 miljoner under feb/mars nästa år. Jag gör vad jag kan genom att spara så mycket som möjligt varje månad men sen får jag förlita mig på de ekonomiska gudarna. Men visst skulle det vara trevligt att nå 1,5 till julskinkan.

Min lägenhet är från och med oktober återigen uthyrd och allt har gått smidigt. Är väldigt glad över det förarbetet jag lade ner under sommaren då det lade grunden till att allt gick som planerat. Förhoppningsvis kan den vara uthyrd ända tills jag flyttar hem. 

Jag ska också skriva nytt kontrakt med hyresgästen i min andra lägenhet men det ordnar jag under julledigheten.

Helt klart en positiv månad och sparandet fortsätter i hög takt. September är ingen rejäl utdelningsmånad men jag börjar få lite spridda skurar här och där ändå.

Sparande 
40 000 kr

Amortering 
3 180 kr

Köpt
282 st Cibus för 142,50 kr. Totalt 40 245 kr.

Sålt
Inget i september.

Utdelningar
LTC 135 kr.
Johnson & Johnson 468 kr.
Kraft Heinz 253 kr.
Nvidia 15 kr.
Cibus 628 kr.

Totalt 1 499 kr

Portföljen 1 september - 30 september
1 304 200 - 1 391 800

En ökning med 6,7 % inklusive sparandet.
En ökning med 3,6 % exklusive sparandet.

2 kommentarer:

  1. Intressant att följa din blogg! Hur gör jag för att komma i kontakt med dig? //Victor

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att höra att du uppskattar bloggen. Du kan alltid komma i kontakt med mig genom min mail dentystainvesteraren@gmail.com

      Radera