fredag 4 oktober 2019

Nytt köp och Oktoberfest

Idag tog jag in AT&T (igen) till portföljen. Jag har följt företaget en längre tid och det var faktiskt mitt första utländska köp och fjärde totalt.

Först och främst kan jag konstatera att jag hade lite tur att jag sålde på runt 40 $ för snart tre år sedan. AT&T haft problem sen man köpte Warner Bros förra året och aktien har tappat mark. Man drog på sig rejäla skulder med köpet och har legat över 3x EBITDA (Earnigs Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization). Man har däremot och jobbar fortfarande mot att betala av skulder och ligger just nu på 2,7. Målet är att minska ner till 2,5 efter året är slut.

Verksamheten då? Eftersom man köpt Warner bros och sedan tidigare äger  HBO och flera andra mediebolag har man positionerat sig bra för den framtida marknaden med streamingtjänster. Även om jag inte använder det själv verkar det finnas stor potential inom det området.

Kärnverksamheten hos AT&T får ändå ses som leverantör av bredband- och mobiltjänster. Man bedriver även specialiserade reklamlösningar baserat på den information som företaget sitter på om sina kunder.

Det är lite tidigt att ropa hej än så länge men jag tycker mig se att man vänt på skutan och är på väg i rätt riktning. Man bedriver verksamhet i vad jag kan se som en framtidsbransch. Får man ordning på skulderna så kan investeringarna i streamingtjänsterna bära frukt om man fortsätter producera bra filmer och serier m.m. 

Utdelningen ligger på 5,5 % och det ser ut som att man kan behålla den utdelningsnivån även framöver. Man delar för tillfället ut 75 % av vinsten. Högt men inte extremt som många andra företag. Jag tror inte på någon aktieraket men jag tycker mig se en bra uppsida värdemässigt och behåller man bara utdelningsnivån på 5,5 % är jag mer än nöjd. 

60 aktier för strax över 37 $ välkomnades tillbaka till portföljen.

Avanza firar Oktoberfest idag och har slopat courtage på tysk aktiehandel. Jag kunde inte hålla mig ifrån att utnyttja det och delade upp månadens köp i AT&T och mitt tyska innehav Allianz. Portföljen fick därmed även ett tillskott med 10 aktier i Allianz.

Köpen ökar min årliga utdelning med 1 740 kr eller 145 kr/månaden efter skatt.

Vem har sagt att spara i aktier är tråkigt. Det känns alltid lika härligt att öka på den årliga utdelningen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar