måndag 4 mars 2019

Några nya köp

Jag skulle ju ta det lugnt med köpen var det tänkt men när Bahnhof gick ner ytterligare någon krona under dagen kunde jag inte hålla mig ifrån köpknappen. Tydligen har skatteverket ändrat praxis vilket kommer innebära viss ökad skatt för Bahnhof. Tråkiga nyheter visserligen men inget som sänker Bahnhof i första taget. Jag ökade innehavet med 400 aktier.

När jag ändå höll på tog jag en mindre post (100 st) i Svolder. Jag skrev förut att jag ville tillföra några investmentbolag till portföljen och nu har jag alltså landat på Svolder och Kinnevik som får komplettera Investor. Det jag gillar är att Svolder investerar i mindre och medelstora företag och jag tycker jag har väldigt lite exponering där. Både Kinnevik och Svolder är mer bevakningsposition än så länge men förhoppningsvis kan jag öka så smått under året.

Det stannade inte där utan jag diversifierade ytterligare med att köpa in 90 andelar av Xact Högutdelande. Det är första fonden jag köper och jag är generellt skeptisk till fonder med avgifter. Denna ligger på 0,3 % i avgift. Jag tyckte däremot att det var ett spännande komplement och det borde vara lätt att pytsa in några tusenlappar där varje månad. Fonden har i dagsläget cirka 4,3 % direktavkastning.

Köpen ökar min årliga avkastning med 850 kr eller cirka 70 kr/månaden. En bra start på månaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar