torsdag 1 november 2018

Månadsrapport oktober

Har man inte förstått det tidigare så är oktober en månad som man måste kunna ta när man sparar i aktier. Min portfölj har gått ner ca 8 % eller cirka 70 000 kr. Inte särskilt roligt såklart. Det som mest kändes tungt för mig var att jag verkligen hade börjat ställa in mig på att nå miljonen innan julafton. Det kommer nu med största sannolikhet inte inträffa. Men då gäller det att ta nya tag och inte sänka spartakten.Dessutom kan det fortsätta och bli mycket värre, om inte nu så kanske senare. Något jag personligen funderar över är om det kan komma en ny depression. Med det menar jag en nedgång som håller på i 5-10 år eller ännu längre om det vill sig verkligen illa. Antingen att det faller kraftigt eller att det helt enkelt står still under en lång tid.

Oktober har i övrigt inte bjudit på några större överaskningar. Jag njuter varje dag att jag inte behöver bekymra mig över den mörka hösten. Hos mig är det fortsatt så pass varmt att jag längtar tills det blir lite svalare. Här har jag däremot andra bekymmer och det är att mycket av livsmedlen har tagit slut. Det är både importrestriktioner, slut på statens pengar och inflationen på ca 15% i månaden som gör sitt. Dessutom är de fysiska pengarna slut på många håll. Kyckling finns däremot så jag har ätit det i några veckor tillsammans med burkmat jag hade med mig från Sverige.

Börjar längta lite smått efter en ost och skinkmacka men det gäller att hålla tankarna i styr. Ravioli på burk är schyst det också.

Sparande
40 000 kr

Amortering
3 180 kr

Köpt 
51 st Investor för 387 kr. Totalt 19 776 kr.
134 st SKF för 148,95 kr. Totalt 19 998 kr.

Sålt
Inget i oktober.

Utdelningar 
Coca Cola 258 kr.
Brookfield RP 283 kr.
Merck & Co 251 kr.

Totalt 793 kr.

Portföljen 1 oktober - 31 oktober
900 300 - 875 600

En minskning med 2,7 % inklusive sparandet.
En minskning med 7,2 % exklusive sparandet.

7 kommentarer:

 1. Oj, var befinner du dig? Man inser att det finns värre problem än pengar..
  Men, när det gäller sparande, så gäller det verkligen att försöka fokusera på alla de möjligheter som uppstår i dessa lägen, för alla bolag drabbas på samma sätt. Det är ju på så sätt man kommer ut ur situationen som en vinnare. I dessa tider har man verkligen riktigt stor nytt av att läsa på om sina bolag.
  Mvh http://investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag befinner mig i ett afrikanskt land nära ekvatorn. Har inte preciserat mer än så. Jag tänkte försöka knåpa ihop ett inlägg om hur det är att bo här men har inte kommit så långt ännu.

   Radera
  2. Jag har en kvalificerad (?) gissning på landet, men av anonymitetsrespekt håller jag inne på den.
   Gillar också portföljen, för den är lika 'tråkig' som min.

   Sidlinje – senaste inlägg

   Radera
  3. Det uppskattas. En tråkig portfölj blir ju rolig om den går bra, så försöker jag tänka.

   Radera
 2. Nice storlek på portföljen. Har du den storleken så kan du väl leva rätt ok i ett afrikanskt land eller?

  Hälsnignar Tandläkaren

  PS https://swedendivin.se/blogg/monthly-dividend-update-for-october-2018/

  Själv fick jag ca 1000 kr i utdelning i okt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det, den kommentaren har jag aldrig fått förut så det kändes bra.

   Jag brukar lite grovt räkna på att man får cirka 3 000kr/mån per miljon. Även om det är väldigt billigt att leva här så tror jag det hade blivit tufft. Så länge jag arbetar här står arbetsgivaren för uppehälle och säkerhet vilket jag annars hade fått stå för själv.

   1000 kr är inte fy skam, framförallt i en månad som oktober. Har inte sett din blogg förut. Ska spana in den.

   Radera
 3. I discovered your weblog web site on google and test a few of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I just additional up your RSS feed to my MSN News Reader. Looking for forward to reading more from you in a while!… best online casinos

  SvaraRadera