torsdag 22 november 2018

Köpt mer Brookfield RP

Efter den hemska nyheten att Avanza inte erbjuder gratis courtage på amerikanska aktier imorgon slog jag till på ytterligare aktier i Brookfield RP idag istället. Jag hade väntat hela månaden på att köpa cortagefritt så jag känner mig onekligen lite lurad på konfekten.

Totalt köpte jag 160 aktier till priset 37,26 CAD. BRP delar ut 1,96 $ per aktie vilket motsvarar 7 % direktavkastning. Köpet ökar mina årliga utdelningar med 2 400 kr efter avdragen källskatt.

X-datum för nästa utdelning är 29 november så det blir några hundra riksdaler extra vid nästa utdelning. 

Jag har haft lite ångest över mina ej utdelande bolag (Alphabet, Amazon och Nvidia). De har gått så dåligt att jag fått mig en tankeställare att jag borde hålla mig till utdelande bolag. Efter mycket funderande så känner jag ändå att jag åtminstone behåller Amazon och Nvidia. Båda bolagen känns som bra positionerade framöver (läs 5 år). Alphabet är jag desto mer kluven till. Detta beror mest på att jag själv blivit mer skeptisk till Google som använder all information på ett sätt som jag inte känner mig bekväm med. Jag använder t.ex inte själv Google utan givetvis DuckDuckGo.

Jag får återkomma till det. För tillfället behåller jag. Med dagens köp på den amerikanska marknaden börjar det återigen bli dags att vända blicken mot den svenska börsen. Jag börjar se fina köplägen inför våren. Nu kommer jag sitta still i båten under december så det blir med största sannolikhet inte några fler köp under 2018.

4 kommentarer:

 1. Det här kanske bara gör att du önskar att du hade en annan mäklare...? https://www.aktieinvest.se/blackfriday

  Sidlinje – senaste inlägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det där vill jag inte se. Jag är hellre lyckligt ovetande. Man kanske skulle öppna flera konton hos flera nätmäklare men det är ju skönt att ha allt samlat också. Håller med om att Avanza håller på att tappa. Jag är inte omöjlig att överväga ett byte i framtiden.

   Radera
 2. Brooklyn blir förmodligen en bra investering, jag tycker samtliga av deras bolag är bra.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag hoppas på det. Jag har inte så bra koll på deras andra bolag men BRP känns defensivt stabilt.

   Radera