onsdag 20 juni 2018

Utgifter i samband med bröllop

Nu pratar jag givetvis inte om mitt eget utan jag har besökt ett bröllop och tänkte skriva några rader om vad kostnaderna blev för mig. Det kanske är lite sniket av mig att hålla koll på kostnaderna för ett bröllop men nu driver jag faktiskt en ekonomiblogg så håll till godo.

Först och främst var den stora utgiften flygbiljetter t/r både för svensexan och för själva bröllopet. Men utöver det så tillkommer en hel del annat smått och gott.

Flygbiljetter t/r = 15 000 kr
Kostym = 3 500 kr
Svensexa = 2 000 kr
Boende bröllop = 1 000 kr
Present = 1 000 kr
Alkohol = 1 000 kr
Kemtvätt = 350 kr

Totalt landade utgifterna på 23 850 kr. Jag vet inte vad som är normalt för ett bröllop men jag tror att jag ligger lite i överkant. Till det positiva så var det ett fantastiskt bröllop och jag kommer bära med mig minnet för resten av livet. Det var som jag sa till en vän som tyckte att jag inte hade behövt besöka bröllopet eftersom det medförde så mycket kostnader. "Vad är det för mening med att spara pengar om man inte använder de till det man faktiskt värderar i livet."

Samtidigt känns det bra att ha det gjort. Nu har jag inte några fler större utgifter inplanerade i år. Kan inte svara på varför det känns så bra men bland det bästa jag vet är när jag får börja på en ny månad i mitt excelark. Alla utgifter som varit kan jag då lägga bakom mig och fokusera på det stora målet. Löjligt jag vet men man måste glädjas åt både bröllop och tomma excelark här i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar