måndag 23 november 2020

Sålde MTG

MTG har varit mitt minsta innehav och aktien har gått väldigt bra sista året med en uppgång på 40 %. Jag tog hem vinsten idag och investerar pengarna i Kinnevik istället.

Jag håller på att göra min årliga översyn av portföljen och det kommer nog fortgå några veckor. Funderar om jag inte ligger lite väl tungt i industri som jag gillar så mycket. Jag skulle vilja hitta fler företag som MTG som rider på digitaliseringstrender. Har börjat snegla mot Amazon igen men får se. 

Har börjat prova några olika fonder också men har inte riktigt landat i något konkret där. På den punkten gillar jag Kinneviks inriktning och aktien har seglat upp som ett av mina bästa bolag under året med en uppgång på nästan 100 %. 

Portföljen som helhet har precis som övriga börsen gått urstarkt under månaden och klättrat förbi 2,1 miljoner. 

2 kommentarer:

 1. Grattis till att det rulla på så bra. Men vad är det som gör att du överväger fonder? Jag menar i grunden är det rätt liten skillnad på att identifiera sk digitala vinnare från andra aktier.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är svårt att hitta mindre bolag som har stor potential. Det är därför jag spanar på fonder så man t.ex. kan köpa in sig i en viss sektor eller något. Är som sagt kluven för jag föredrar aktier. Hur tänker du?

   Radera