torsdag 12 november 2020

Bahnhof Q3

För några dagar sedan släppte Bahnhof sin Q3 rapport och verksamheten går fortsatt framåt med stabila steg. Kunderna ökade med 12 000 personer (386 000 totalt).

Omsättningen ökade med 11,9 % till 367 miljoner kronor.

Resultat före skatt blev 42,2 miljoner.

Resultat efter skatt 33,6 miljoner eller per aktie 0,31 kronor.

Fortsätter Bahnhof på detta sätt bör vinsten per aktie för 2020 landa på runt 1,25-1,30 kr. Bahnhof brukar dela ut ungefär 50 % av vinsten vilket då skulle bli 0,65 kr per aktie vilket ligger i linje med tidigare höjningar. Det motsvarar cirka 2 % direktavkastning på nuvarande kurs runt 31 kronor.

Har läst en del och lyssnat på några experter som diskuterat Bahnhof och jag kan väl hålla med om att verksamheten kanske inte är den sexigaste med stora ökningar att vänta men stabiliteten går inte att tvivla på. Man växer organiskt varje kvartal och har gjort så i många år. Man har även en stor kassa (300 miljoner) för framtida investeringar om läge skulle uppstå.

Aktiekursen steg något inför rapporten men har sedan sjunkit. Sett till några år tillbaka har inte kursen gjort någon glad och ligger lägre nu än vad den gjorde för 2,5 år sedan. Men då tyckte jag också kursen var väl hög och tycker den är mer rimlig nu.

Vill man ha en stabil aktie tycker jag Bahnhof är ett utmärkt val. Köper gärna in mig på dessa nivåer men har inte någon kassa att tala om i dagsläget.

Och eftersom jag är trött på alla "disclaimers" gör jag min egen.

"Claimer" Jag är expert inom området och mina texter ska ses som sanna. Historisk avkastning är ett bevis på att aktier aldrig kan sjunka i värde utan går alltid upp. Du kan därför aldrig förlora pengar på aktiehandel.

2 kommentarer: