lördag 16 februari 2019

Portföljvärde 1,1 miljoner

Börsen fortsätter att gå mycket starkt och lagom till helgen så passerade portföljvärdet 1,1 miljoner. Egentligen inget jag bryr mig nämnvärt om men det känns kul att ha lite marginal över miljonen.

Jag håller för tillfället på med att igen försöka utröna om jag kan få bättre bolåneränta någonstans och har varit i kontakt med en drös med banker men än så länge är det nobben överallt.

Jag har 0,55 punkter rabatt på Handelsbanken viket motsvarar 1,7 % ränta. Sen betalar jag inte för mitt mastercard eller andra bankrelaterade utgifter så jag är egentligen rätt nöjd. Men bara för att man är nöjd betyder det inte att man inte kan leta vidare.

Det jag framförallt förvånas över är hur det hos varenda bank är i princip helt ointressant att jag har en dryg miljon i portföljen. Jag trodde det för det första indikera skulle indikera att jag är en sparsam person och borde därmed vara en trygg kund. För det andra så borde kapitalet i sig vara en trygghet för banken. Inget av detta är intressant och det bästa erbjudandet jag fått var 1,66 % om jag flyttar allt kapital. Men då skulle jag få betala för betalkort så var knappast något erbjudande jag ramlade av stolen för.

En vän till mig (med sambo ska tilläggas) fick nyligen erbjudande om 0,95 punkter på Swedbank så utrymme finns det ju.

Jag längtar tills jag kommer ner under 60 % belåning så jag kan flytta bolånet till Avanza men tyvärr är det rätt många år i framtiden om jag inte börjar amortera allt jag kan eller värdet på bostaden stiger.

Nåväl, Rom byggdes inte på en dag. Portföljen går bra, jag fortsätter spara och amorterar lite varje månad. Det ser bra ut.

Trevlig helg!

10 kommentarer:

 1. Samma upplevelse här - mycket svårt att få ned räntan, inget intresse av portfölj, tjänstepension eller lönenivå hos bankerna. Fick marginell förbättring om jag började månadsspara(!) - vad nu 200/1000 eller whatever skulle göra där... Måste vara säljarens incitament man måste försöka få veta för att kunna förbättra sina villkor (till skillnad från objektiv verklighet).
  Kolla SBAB, när jag gjorde räntekoll där på skoj får jag 1,30 fn. Dock är det knappt värt att flytta när man räknar besparing per månad och tar med faktumet att de ganska snabbt kan/kommer höja.

  Sidlinje – senaste inlägg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller absolut inte med. Räkna med 20 punkters besparing över en livstid med Stockholmsbelåning. Du kan amortera kraftigt med de pengarna tex och därmed minska ytterligare. Och det är väldigt enkelt att flytta lån idag. Mvh

   Radera
  2. Ja det är synnerligen märkligt. Jag har ett ärende hos SBAB och där kan det bli affär men de håller för tillfället på och utreder värdet på min lägenhet vilket avgör allt. Det har inte gått så bra med värdet på min lägenhet sista tiden så har inte så höga förhoppningar. Skulle jag få ner räntan 20 punkter skulle det helt klart vara intressant.

   Radera
  3. Beror lite på vad man tycker är kraftig amortering. 20pkt på 1M är 2000kr, 166 i månaden. Sen tillkommer pantsättningsavgift på varje bankbyte, skojgooglade det, 453 kr hade första föreningen som kom upp. Men visst har du 10M i skuld så kör på. Har man rimlig skuldsättning är besparingen som att låta bli en lunch i månaden.

   Radera
 2. Jag fastnade för detta:

  " Det jag framförallt förvånas över är hur det hos varenda bank är i princip helt ointressant att jag har en dryg miljon i portföljen. "

  Jag kan avslöja att banker behandlat mig på exakt samma vis. Gammelbanker är väldigt bra på att förmedla just ointresse. Därefter inbillar de sig att man ska kasta pengar efter dem och köpa allsjöns möjliga skitprodukter av dem? ALDRIG. Jag tog mina pengar och drog istället, och de lär aldrig se mig igen. Jag passar även på att berätta om saken för alla jag känner. Jag tror det är vad bankerna avser med "hållbarhet", det är ju ett populärt snack.
  Mvh https://investera-pengar.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är precis vad jag avser göra i sinom tid. Så fort jag når 60 % säger jag tack och adjö till storbankerna för resten av livet. Tills att det sker är jag fortfarande i deras klor.

   Radera
 3. Hej

  Jag har nyligen bytt till Danske bank som erbjuder 1.19% på sitt bolån om man binder på 2 år och dessutom kan gå in med 100 000 kr på kontot. Borde ju även funka med aktier eller fonder. /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, det kan vara intressant men jag är överlag skeptisk till att binda bolånet. Förstår inte riktigt varför man ska ha 100 000 kr på ett konto? Men tack för tipset, ska kolla upp det närmare.

   Radera
 4. Jag har bytt till Hypoteket, 1,28% i ränta och man behöver ”endast” ha amorterat ner till 65%.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hypoteket kollade jag och det verkar bra men tyvärr har jag mellan 77 -108 % belåning beroende på värdering så är inte möjligt.

   Radera