lördag 15 september 2018

Bloggen fyller ett år

Det är knappt så jag tror det själv men för precis ett år sedan skapade jag bloggen och skrev ett första inlägg. Jag kan lugnt säga att det hänt väldigt mycket sedan dess.

Bloggen
Jag hade läst andra bloggar i många år och var väldigt intresserad av sparande sedan en tid tillbaka även om jag aldrig haft de där stora sparmöjligheterna som många andra haft. Eftersom jag ändå satt hemma med mitt excelark och hade en massa tankar om sparande och politik så tyckte jag det var en kul grej att utvidga hobbyn och starta en blogg.

Efter en trevande start tycker jag nu att bloggen har en rätt bra grund. Jag skriver om det jag tycker är intressant och om någon finner det läsvärt är jag bara glad för det. Jag har inga planer på att försöka anpassa bloggen för någon annan eller tjäna pengar på den med reklam eller annat. Jag tycker om när det ser rent ut.

Portföljen
Portföljen har växt så det knakar vilket självklart beror på min tillfälliga tjänst som innebär rejält ökat sparande. I september förra året låg värdet på min portfölj på 315 000 kr. I skrivande stund närmar jag mig 900 000 kr vilket inte är annat än fantastiskt. Jag har tagit några tunga men lärorika beslut. Huruvida försäljningen av H&M och GE var lyckad eller inte får framtiden utvisa. Jag ser det som en bra erfarenhet att veta att jag kan sälja av något till stor förlust. Jag är för tillfället nöjd med min portfölj.

Övrigt
Bloggåret har onekligen inneburit stora förändringar där jag lämnat familj och vänner och bosatt mig på den afrikanska kontinenten på ett tillfälligt uppdrag. Det var något jag verkligen inte trodde när jag startade bloggen. Ett beslut jag absolut inte ångrar men för er läsare så är det inte alltid så lätt som kanske framgår i bloggen. Ibland är det kämpigt men när jag tänker på möjligheterna som mitt sparande öppnar upp får det mig alltid att hålla huvudet högt.

Det känns som om jag kommit igång fint med mitt sparande och jag hoppas det flyter på i fortsättningen. Jag tycker det är väldigt roligt att skriva inlägg och har inga planer på att lägga ner bloggen. Nu siktar jag stenhårt på att nå miljonen innan året är slut.

Till läsarna så får jag säga stort tack för att ni läser och kommenterar. Tack också till er andra bloggare som skriver och fortsätter inspirera.

4 kommentarer:

 1. Hej där DTI!

  Du har en väldigt fin utveckling april-maj i år:uppgång i portföljvärde med minst 130 000kr! Fortsätter du i den takten är miljonen (miljonerna) inte långt borta. Härligt att läsa!

  Afrika låter spännande. Känns som en kontinent vi inte riktigt känner till här uppe i norden. Lite som ett Indien fast i kontinentform. Många olika språk och kulturer vilket ger ett spännande intryck. Hade varit intressant att få lite inlägg och reflektioner om Din bild av det afrikanska land du befinner dig i och dess kultur - likheter/olikheter med Sverige - OCH deras syn på ex privatekonomi med mera.

  Grattis till att bloggen fyller 1 år! Bra jobbat, och lycka till med en fortsatt måluppfyllelse med portföljen och ditt sparandet/investerande.

  Mvh,

  Atlas Investo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej AI,

   Det var lite dopat sparande där i april/maj men jag är väldigt nöjd över portföljens utveckling i år även bortsett från nysparandet.

   Det var ett bra förslag. Ska se om jag kan knåpa ihop något kring det.

   Tack för dina vänliga ord.

   Radera