tisdag 4 januari 2022

Tre miljoner!

Det nya året börjar som det gamla slutade med fortsatta uppgångar och i och med det passerade portföljen för första gången tre miljoner. En smått otrolig summa bara för några år sedan.

Helt enkelt kan jag inte säga att det har varit utan det har varit fokuserat och prioriterat sparande under lång tid. Det hela har hjälpts till av låga räntor och den stigande trenden på aktiemarknaden. Om man är rädd att aktiemarknaden ska falla enbart pga. av att den gick upp nästan 30 % förra året så tyckte jag det var intressant att veta det som skrevs på Avanza. Nämligen att under positiva börsår så snittar börsen 26 %. Något att fundera på innan man säljer allt i väntan på en korrektion. 

Hur länge det håller i sig har jag ingen aning om och jag kommer fortsätta ha mitt sparande på börsen.

För den som är intresserad av att se hur det gått sedan start får ta en titt på min eminenta portföljgraf nedan. 

Som intressant kuriosa noterar jag att i december 2017 var portföljen värd strax över 300 000 kr. Nu, fyra år senare med högt sparande pga. av utlandstjänst, har portföljen alltså ökat till tre miljoner. 

På Avanza kan jag också läsa att 1,9 % av deras kunder har nått nivån på tre miljoner. En ganska liten skara som jag nu alltså får göra sällskap i finrummet. 

Jag ger mig själv en klapp på axeln och blickar vidare mot slutmålet på fyra miljoner. 

10 kommentarer:

 1. Stort grattis till 3:an! Jag vet hur mödosamt det varit.

  Då nådde jag alltså 3 MSEK hela 8 dagar före dig. Du har alltså som slutmål 4 MSEK: Vad är planen att göra då?

  Själv kommer jag troligen inte nå 4 MSEK innan FIRE så med uttag i FIRE kommer det dröja många år med inflation innan jag når 4 MSEK.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det har gått väldigt fort i december.

   Planen har alltid varit att jag vill känna mig mer ekonomisk trygg. Det var därför jag började spara från första början. Jag själv satte målet på fyra miljoner för då tycker jag att jag borde känna mig tillräckligt trygg.

   Det skulle alltså i praktiken t.ex. innebära att jag inte behöver nyspara något mer. Jag ska ta mig en rejäl funderare när jag når mitt slutmål.

   Radera
 2. Stort grattis till nya delmålet och fortsatt lycka till framöver med sparandet :-)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 3. Grattis! Bra jobbat!

  Med 4 procents direktavkastning skulle det ge 10 000 kronor i månaden, en fin frihetsgrad uppnådd som antagligen räcker till att täcka dina baskostnader för mat och boende. Fyran kommer du nå fortare än de första tre miljonerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, det är en bra start. Behöver cirka 15 000 kr i månaden för att känna mig helt trygg.

   Radera