fredag 12 april 2019

Månandens köp

Jag är ute och reser och har haft möten i regionen. Jag passade även på att stanna till några dagar på Zanzibar vilket var väldigt trevligt. Den delen av resan betalades dock med egna medel och jag blev några tusenlappar fattigare. Aprils sparande kommer därför att bli lägre än vanligt. Jag har även haft en hel del utlägg med jobbet som kommer ligga och skvalpa ett tag men det jämnar ut sig på årsbasis.

Under min tid på resande fot har jag satt mina likvider i arbete. Det första köpet gjordes i Kinnevik där jag köpte 145 aktier. Kändes väldigt bra att öka i investmentbolagen som jag började köpa in för en tid sedan. Förhoppningsvis kan jag öka i de andra under året. Köpet ökar min årliga utdelning med ca 1 200 kr.

Mitt andra köp blev jag mer eller mindre tvingad till. Inte bokstavligt givetvis men det kändes så. Avanza meddelade att man från och med den 18 april inte längre kan köpa visa bolag på grund av skatteregler. Ett av dessa är mitt innehav i Brookfield Renewable Partners. Jag funderade länge på hur jag skulle göra och iom att jag gillar företaget och vill vara kvar i sektorn tog jag mina sista slantar och köpte på mig 210 aktier till.

Nu har jag en rätt rejäl position i BRP men iom att jag aldrig kommer kunna öka och jag har grandiosa planer för min portfölj kommer BRP om några år utgöra en mindre del. Företaget har bra direktavkastning för tillfället och köpet ökar mina årliga utdelningar med 3 524 kr.

Totalt ökar därmed min portföljs utdelningar med 390 kr/mån. Det känns väldigt trevligt när det blir lite rejäla kliv i den månatliga utdelningen. Nu är däremot likviderna slut och eftersom det inte blir så mycket sparande denna månaden är det bara att luta sig tillbaks och stå på sidlinjen ett tag.

2 kommentarer:

 1. Jag köpte också mer i 3 av Brookfields olika bolag. Känner mig fortfarande väldigt irriterad på Avanza över dessa usla beslut att strypa framtida handel för övrigt.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Jag har fortfarande inte helt förstått varför man drar in möjligheterna men handlade något om att det var svårt att veta de exakta skattereglerna. Jag har inte de andra aktierna ifrån Brookfield men BRP har jag varit väldigt nöjd med.

   Radera