torsdag 10 januari 2019

Jag är miljonär!

Efter flera års sparande kan jag äntligen titulera mig som miljonär. Efter att ha saknat över 100 000 kr vid senaste månadsrapporten så inträffade något som gjorde att det gick undan. Men låt mig börja från början.

Som jag tidigare skrivit så hyr jag ut två lägenheter och vid årsskiftet varje år är det en del pappersarbete som behöver åtgärdas. Jag höjde hyran i min uthyrningslägenhet med 125kr/mån vilket får anses som standard. Inga stora summor givetvis men jag ser det som en utdelningshöjning.

Till båda lägenheterna behöver jag skriva nya kontrakt samt jag måste få godkända från styrelsen med diverse underskrifter och kopior som ska fördelas mellan parterna. Allt detta har jag ordnat nu under nyår men det blev lite strul med min andra lägenhet.

Styrelsen var skeptiska till att jag skulle hyra ut ett andra år men efter lite påtryckningar från min sida om att jag har lagen på min sida eftersom det formellt är en tidsbegränsad tjänst så gick de tillslut med på det. Jag var också tydlig med att min intention är att flytta hem igen nästa år. Skulle jag mot förmodan inte flytta hem så får jag försöka lösa problemet då. Även om jag har lagen på min sida så vill jag ändå vara tillmötesgående med styrelsen så långt det går.

Helst av allt skulle jag vilja sälja lägenheten men eftersom den tappat närmare 500 000 kr i värde så är det uteslutet tyvärr.

På grund av det här strulet så blev min hyresgäst orolig att inte kunna bo i lägenheten hela året och bestämde sig då för att betala hela årshyran på en gång för att visa sin seriositet med att hyra den. Fast jag sa att det inte var nödvändigt så insisterade personen.

Sagt och gjort så damp det in 126 000 kr på kontot och dessa fördes över till min portfölj där de just nu agerar likvider på ett sparkonto.

Jag har alltså inte fått mer pengar utan kommer behöva hushålla med pengarna under hela året eftersom räkningarna betalas av mig. Tre stora fördelar ser jag med detta. För det första så vet jag att hyresgästen kommer bo där under hela året. För det andra så får jag tillgång till en summa pengar som jag själv kan välja att investera om jag skulle vilja det. För det tredje så får jag för tillfället 0,75 % ränta på pengar som jag egentligen skulle fått utportionerade under året.

Sist men inte minst så blev jag till råga på allt också miljonär på kuppen.

Även om det nu kommer att bli mindre månadssparande månaderna efter så gör inte mig det något alls eftersom årssparandet inte förändras. Jag är miljonär och ett stort delmål är därmed uppnått. Vilken flygande start på året.

10 kommentarer:

 1. Snyggt jobbat och grattis till miljonen! Se bara till att inte sätta de pengarna på börsen med risk för att de aktuella aktierna går ner och så säger hyresgästen upp lägenheten och du ska betala tillbaka ;).

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Nej då det ska jag inte göra men det är alltid svårt att hålla sig ifrån köpknappen :)

   Radera
 2. Rekommenderar Nordax som har 0,95% i inlåningsränta. Obunden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset. Om pengarna ligger där förlorar jag däremot min platina status på Avanza :)

   Radera
 3. Hej tysta investeraren.
  Hittade just hit, det var inget dåligt första inlägg jag fick läsa. En miljon kronor!
  Stort grattis, det måsta kännas underbart. Inte just så mycket för pengarnas skull utan för att få lön för mödan och se att man verkligen kan lyckas bara man lägger manken till. Själv är jag nära en halv miljon, bara att gneta på:)

  Mvh / K

  http://kollpakontot.blogspot.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Koll på kontot, kul att du hittat hit. Det känns riktigt bra och om jag ligger över miljonen vid månandens slut kommer jag lägga upp en visserligen primitiv men ack så underhållande graf om hur lång tid det tog för mig.

   Jag har faktiskt din blogg bland mina genvägar på datorn men såg nu att den inte låg på min lista i bloggen, fixat nu. Det är bara att fortsätta gneta på så kommer miljonen snart.

   Radera
 4. Grattis! Vilken stad bor du i, jag är lite sugen på att hyra ut om ett opar år när jag slutar att jobba men dt är som sagt om föreningen börjar strula som känns jobbigt.

  Frihetsmaskinen – Följ min resa till ekonomisk frihet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det. Jag har valt att inte gå ut med vilken stad jag bor i. Bara att det är en medelstor svensk stad. Jag knåpar ihop ett inlägg om hur det är att hyra ut så får vi se vad du tycker efter det.

   Radera