tisdag 8 januari 2019

En garde 2019

Det är spännande med ett nytt år. Jag vet inte riktigt varför men på något sätt hjälper det en att mentalt börja på ny kula. Det är nu alla köper gymkort, slutar äta godis och börjar spara. Om några månader är det, i de allra flesta fall, över och man väntar till nästa år för att försöka igen.

Jag tycker inte att det är något fel i att folk försöker. Bättre det än att ge upp innan man ens försökt. För egen del skulle jag säkert behöva dra ner lite på läskedrycken och få igång mer rutiner kring min träning men i all ärlighet så skiter jag i det, åtminstone här på bloggen. Här skriver jag om mina mål med sparandet och livet kring det.

Jag går in i mitt andra år i Afrika och när jag reste ner denna gången kändes det väldigt annorlunda än förra året. Jag kände till och med några på planet vilket gjorde resan mer gemytlig.

Tankar om vad som kan hända efter nästa år har börjat dyka upp i mitt huvud men det är ännu lite för tidigt att gå in djupare på det.

När det kommer till sparandet så är målet solklart. Precis som förra året vill jag ha ett nysparande på 400 000 kr. Jag hade planer på att åka på semester till sommaren men har bestämt att inte göra det vilket borde göra att målet ska kunna gå att uppnå.

Utdelningar hoppas jag kunna nå 40 000 kr. Då har jag lagt ribban rätt högt eftersom min prognostiserande utdelning för 2019 är 33 000 kr. Jag hoppas att jag kommer hinna köpa lite mer innan utdelningssäsongen samt att några bolag höjer utdelningen.

För att kickstarta året köpte jag lite aktier direkt när börsen öppnade för året. Jag fick tag i 19 stycken Investor för 369,70 kr samt 50 aktier i SKF för 131 kr. Två förhoppningsvis stabila bolag framöver.

Börsen har öppnat väldigt positivt vilket gladde mig. En kortvarig glädje i och med att jag snabbt kom på att allt blivit lite dyrare. Nåväl, året är igång och jag är väldigt taggad på ett nytt år med nya möjligheter.


2 kommentarer:

 1. Imponerande att kunna spara 400 000 kr på ett år :-) Får hoppas att 2019 blir ett bra år för dig. Lycka till framöver.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! Blir såklart lite speciellt under tiden man jobbar utomlands så det gäller att ta till vara på tiden och spara så mycket som möjligt.

   Radera