måndag 2 juli 2018

Halvårsuppföljning

Jag tänkte att det kan vara skoj att göra en första halvårsuppföljning. Egentligen tycker jag inte att det säger särskilt mycket eftersom man behöver ha ett mycket längre tidsperspektiv än ett halvår för att se hur det faktiskt går. Däremot kanske det kan vara kul i ett senare skede att gå tillbaks och se hur det gick och då kan detta inlägg ligga till grund för det.

De första sex månaderna har onekligen varit omvälvande. Jag har flyttat till Afrika, hyrt ut min lägenhet, bott på hotell i två månder. Gjort två hemresor till Sverige med stora utgifter. Utöver det har jag arbetat på min nya arbetsplats och försökt skapa mig en vardag och lärt känna en massa nya människor. Jag ser definitivt fram emot andra halvan och kommer fortsätta försöka spara så mycket som möjligt. Sparandet första halvåret blev något dopat eftersom jag satte in pengar från ett renoveringskonto samt att jag lade till min hyresgästs deposition till sparandet. 

Hur som helst så landade sparandet på 343 500 kr vilket motsvarar 57 250 kr i månaden. En summa jag är mer än nöjd med. Nu gäller det att fortsätta på det inslagna spåret och inte köpa några dyra prylar eller dra på sig någon extravagant livsstil. 

När jag tar en titt på hur portföljen har gått första halvåret kan jag konstatera att den enligt Avanza stigit med 10.65 %. Jag är lite osäker på hur allt räknas. Om det är med utdelningar etc men jag känner mig väldigt nöjd över mina bolag och kommer köra vidare på det inslagna spåret. Under mina mål har jag satt upp en estimerad portföljökning med 5 % per år inklusive utdelningarna. Hoppas jag kan hålla det, över tid. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar