fredag 22 september 2017

Min portfölj

Min portfölj är för tillfälligt lite decimerad men jag kommer under hösten att åter vara fullinvesterad igen. Jag försöker alltid att hålla portföljen relativt diversifierad vilket speglas i mina innehav. Kommer utöka detta i ett senare inlägg om min strategi. Min portfölj består av följande bolag.

Accando
Ett IT-konsultbolag som erbjuder verksamhetsutveckling, strategisk IT, business intelligence och affärssystem.

Kommentar
Accando är ett av mina äldsta innehav. Jag köpte mestadels för jag hade viss intern information om bolaget men framförallt för den höga direktavkastningen. Jag har 1150 aktier till ett värde av ca 32 000 kr. Jag är upp 140 % sen köp.

Bahnhof
Ett företag som erbjuder internet- och telefonitjänster till privatpersoner och företag. De driver även serverhallar.

Kommentar
Bahnhof är också ett av mina äldre bolag. Det är också det bolag jag tror har störst tillväxtpotential. Gillar att företaget satsat starkt på att ha moderna serverhallar på centrala platser. Lägg därtill att de arbetar starkt, nästintill barnsligt, för anonymiteten. Jag har 271 aktier till ett värde av ca 59 000 kr. Jag är upp ca 116 % sen köp.

Brookfield Renewable Partners
Kanadensiskt företag som äger och driver kraftverk inom förnyelsebar energi. Kraftverken finns placerade i Nord- och Sydamerika samt Europa.

Kommentar
Litet innehav men vill diversifiera portföljen och jag tror på utökad förnyelsebar energi i framtiden. Kommer försöka utöka mitt innehav under kommande år. Jag har i dagsläget 18 aktier till ett värde av cirka 5 000 kr. Backat 4 % sen köp.

Coca Cola
Behöver ingen närmare presentation än "globalt dryckesföretag".

Kommentar
Ett av mina första innehav. Cola Cola är definitivt inget företag jag tror kommer ha någon raketutveckling. Jag ser det snarare som en defensiv investering. Jag tror att företaget kommer gå bra under många år framöver ändå. Kanske kommer öka en aning under nästa år. Jag har 37 aktier till ett värde av cirka 13 500 kr. Jag är upp 1 % sen köp (gått ner när dollarn sjunkit i värde).

General Electric
Ett konglomerat som är verksam inom transporter, sjukvård, energiförsörjning och finansiering.

Kommentar
Senaste tillskottet till min portfölj. Tror på en stark marknad inom dessa områden i framtiden. Företaget har hankat sig fram sista tiden så vill tro att det finns en liten uppsida i värderingen också. Kommer öka under hösten. Jag har 25 aktier till ett värde av ca 5 000 kr. Upp någon procent.

Hennes & Mauritz
Internationellt klädföretag, nuff said.

Kommentar
Mitt största innehav och i särklass det tuffaste. Har inte gått bra under flera år egentligen och aktiekursen har med all rätt följt med neråt. Att H&M har haft och fortfarande har problem skriver i vart fall jag under på. Någonstans tror jag ändå på företaget långsiktigt. Jag avvaktar med mitt innehav och hoppas på bättring inom några år. Har 362 aktier till ett värde av cirka 79 000 kr. Ner 10 %.

Skanska
Internationellt byggbolag. Företaget bygger bostäder, kontor, sjukhus, broar och tunnlar.

Kommentar
Har ägt lite olika byggbolag genom åren. Senast NCC som knoppade av Bonava. Sålde båda för ett tag sedan och tog en ny position i Skanska som gått trögt på sistone. Vill ha åtminstone ett företag i byggbranschen. Kommer troligtvis öka under hösten. Jag har 50 aktier värda cirka 9 000 kr. Ingen förändring sedan köp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar