måndag 10 juni 2024

Skatteåterbäring

Förra året sålde jag min lägenhet och gjorde en förlust på cirka 350 000 kr. Det var inte särskilt bra, jag hade otur/oskicklighet i att köpa den sju år tidigare när marknaden stod högt. Som lite tröst får man göra avdrag vid sådana förluster och jag fick tillbaka 55 000 kr i årets skatteåterbäring. 

Jag och min sambo sparar gemensamt numera men eftersom dessa kom från min gamla lägenhet som jag behövde sälja för att vi skulle kunna köpa ett gemensamt boende så går pengarna till mitt egna sparande. 55 000 kr fördes därför över till Avanza och plötsligt var jag lite närmare mitt slutmål. 

tisdag 4 juni 2024

Ännu ett delmål uppfyllt!

Lagom till sommaren så klättrade portföljen över 4,75 miljoner. Det är det sista delmålet i min resa mot fem miljoner. Börsen har gått starkt och det är enbart två månader sedan jag kom över 4,5 miljoner så det har gått väldigt fort. Om detta håller i sig är fem miljoner nära förestående. 

Nu ser jag fram emot en lång sommar. Ska försöka att inte tänka så mycket på börsen även om det är lättare sagt än gjort. Eftersom jag numera är husägare blir det första sommaren som jag har en gräsmatta att gå ut på. Har en hel drös med projekt som jag planerat och jag har redan börjat med flera. 

Hoppas ni alla njuter av sommaren!