söndag 1 oktober 2023

Köpt hus!

Det har varit lite tyst här på bloggen ett tag och det är för jag har köpt hus! Jag och min sambo har planerat ett tag men inte riktigt hittat något. Vi funderade också på att vänta in en eventuell ytterligare nedgång på marknaden. Nu dök det däremot upp en möjlighet att köpa en släktings fastighet och efter en del diskussioner så kom vi överens. Min släkting var väldigt nöjd med att bli av med huset och vi fick lite rabatt men inte för mycket så ingen blir missnöjd. En annan bra sak var att vi fick huset med alla möbler och verktyg. Lite saker kommer vi sälja av och byta till saker som vi tycker passar bättre men i det stora hela så behöver vi inte köpa någonting.  

Huset ligger på en mindre ort så det innebär att jag flyttar en bit. Det kommer bli en omställning men det gör också att man får mer hus för pengarna. Huset är väldigt fint och har ett fantastiskt läge.  

Jag har bott i miljonstäder under många år och ser fram emot att testa på något nytt. Skog och sjöar finns på promenadavstånd från huset. När jag var yngre hade jag ett intresse för fiske, odling m.m. och det är intresse som jag gärna utvecklar.

Även om det kommer bli mer utgifter så känns det mycket bättre att äga sitt eget boende. Jag har varit rätt trött på att bo i bostadsrätt då föreningen har en massa lån som jag inte kan påverka. Nu är mitt boende mitt och jag kan styra över hela min ekonomiska situation. 

Ränteutgifterna blir tråkiga till en början men vi har goda möjligheter att amortera.

Det betyder att jag inte kommer kunna spara så mycket till portföljen under en tid men trots det så är jag i en bättre sits än innan. Nu har jag ett boende där jag kan bo i tills jag dör och så snart vi fått ner lånet en bit så kommer ekonomin bli väldigt bra. 

Det bästa av allt är att utöver några tillfälliga uttag har jag inte behövt ta några pengar alls från portföljen. Portföljen lever därmed vidare och förhoppningsvis kan den växa på egen hand medan jag fokuserar på att amortera en tid framöver. 

4 kommentarer:

 1. Så roligt! Grattis till ny bostad, hoppas ni ska trivas!

  SvaraRadera
 2. Kul med eget hus och stort grattis. Inte så länge sen du var singel och jobbade utomlands mestadels av tiden. Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja det blir stora förändringar i livet lite då och då. Ska bli roligt med hus och se vad som kommer ut av det.

   Radera