fredag 30 juni 2023

Bygger vidare portföljen med nya innehav

Även om sommaren är här och det är strålande väder ute kommer jag arbeta större delen av sommaren. Jag hade egentligen inga andra planer så det gör inte så mycket. Jag har däremot lösa planer på att åka på semester till vintern vilket jag ser fram emot väldigt mycket. Det var 10 år sedan jag var på semester utomlands. 

Jag har däremot varit ute och rest i arbetet. Den här gången till både Afrika och Sydamerika. I vanliga fall får jag inte något extra betalt för att jobba över men denna gången var det under speciella omständigheter och en extra slant på 15 000 kr inkasserades. Det kan behövas när läget är som det är.

Jag har fortsatt att småköpa i mina befintliga innehav men jag valde också att köpa in två nya bolag.

Jag vill exponera mig något mer mot teknik och det var mot den bakgrunden jag dubblade mitt innehav i Microsoft för en tid sedan. Nu följer jag upp det med att köpa 9 aktier i ASML Holding som tillverkar halvledarstillverkningsutrustning m.m. samt 70 aktier i Taiwan Semicond Mfg som tillverkar halvledare. 

Två spännande bolag som gått bra senaste åren. Man kan alltid diskutera om man är för sent ute och jag vet inget mer än någon annan men båda bolagen känns som att man ligger bra till för de nästkommande 10-20 åren. Sedan får man såklart hoppas att inte Kina väljer att invadera Taiwan och ta över företaget men det är ingen risk jag ligger sömnlös över. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar