fredag 16 december 2022

Tillbaka i elbristlandet Sverige

Efter en kortare tur utomlands är jag återigen tillbaka på svensk mark. Det är smått tragiskt att befinna sig i ett U-land som har bättre fungerande elförsörjning än Sverige. Det första jag ser när jag kommer tillbaka är nyheter om att man måste spara in på allt möjligt för att vi ska ha värme i vinter. 

Samtidigt läser jag att oljeverket i Karlshamn bränner 70 000 liter olja i timmen! Verkligen bra jobbat alla politiker som har sett till att vi hamnat i den här situationen även om det till syvende och sist är väljarna som misslyckats med valet av politiker. Jag vill inte gå så långt att kritisera vår demokrati för självklart finns det, såvitt jag vet, inte något bättre alternativ men det är på gränsen att jag börjar tvivla.

Några nya kärnkraftverk kommer vi inte se förens om tidigast 10 år och de gamla reaktorerna har tydligen nedmonterats så pass mycket att de inte går att återställa. 

Vill det sig riktigt illa så kan inte företag driva sin verksamhet och flyttar från Sverige. Lycka till att behålla välfärden då. Jag har svårt att förstå varför inte vänsterpolitiker arbetar stenhårt för att vara ett bra land för företag. Det är då man får ett välstånd som kan fördelas enligt bästa förmåga. Det är tur jag har 40 % av mina investeringar utomlands för att bara sitta med svenska företag ser jag som en risk i sig. 

För övrigt är det trevligt att det snart är jul.

2 kommentarer:

 1. Det stämmer tydligen inte att de gamla har nedmonterats så mycket att det inte går att återstarta. Men den politiska viljan saknas däremot att försöka återställa enligt tekniskt insatta i sektorn.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det stämmer är det ännu värre. Ett modernt samhälle måste ha tillförlitligt energiförsörjning. Desto billigare desto bättre för företagen och samhället.

   Radera