lördag 10 september 2022

Bra nyhet nr 2

Det har varit ett oerhört tufft år på många sätt. Efter att ha hamnat i en perfekt storm av katastrofal svensk arbetsrätt har jag efter nästan ett år löst min arbetssituation och fått ett nytt jobb. Det är en stor lättnad att äntligen få det klart. Jag har jobbat kopiöst mycket sista tiden. Inte för att någon sagt åt mig att jobba över utan för att jag kände att jag behöver sticka ut. Det är möjligt att jag hade fått jobbet ändå men det är svårt att slappna av när man vet att man kan klämma ur trasan lite till.

För några veckor sedan sa jag till min sambo att jag inte kände att jag mådde helt bra. Bara några dagar senare svimmade jag när jag satt vid datorn. Några dagar senare hände det igen. Blev helt klart nervös så ska ta och kolla upp det. Förhoppningsvis var det bara tillfällig stress och brist på sömn. Det var en lärdom i sig och även om det kan komma tillfälliga toppar så kommer mitt liv bli mycket mer balanserat framöver. 

Jobbet då. Det är ett mycket spännande arbete med nära koppling till politik och innebär också en hel del resor runt om i världen. Man tjänar inte så mycket när man jobbar statligt men eftersom jag hade en låg lön tidigare blev det en löneökning med 70 %. Jag har aldrig krävt eller strävat efter att ha högsta möjliga lön utan enbart en lön som motsvarar en rimlig nivå för mitt arbete. Nu är jag helt nöjd och kan fokusera på att göra ett bra arbete samtidigt som jag kan ha ett normalt privatliv. 

Det här gör också att min ekonomi förbättras ytterligare efter att precis blivit sambo och jag kan äntligen återuppta sparandet. Jag har några extra utgifter som ska betalas i sep/okt så behöver troligtvis vänta någon månad till men det spelar ingen roll. Det är vetskapen att jag under hösten kommer kunna komma igång som gör allt.

Från ett nationalekonomisk perspektiv ser det allt mörkare ut men privatekonomiskt börjar det ljusna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar