fredag 4 december 2020

Vaccinet är gratis!

Jag kan inte hålla mig ifrån att kommentera Löfvens pressträff i morse där han konstaterar att vaccinet ska vara gratis. Självklart förstår ju alla vad han menar (hoppas jag) men jag tycker bara det är intressant hur man kan formulera sig. Hur många politiker hade sagt "vi har bestämt oss för att skattebetalarna ska betala läkemedelsföretagen"? 

Just nu lägger jag mig inte i huruvida vaccinet ska vara skattefinansierat eller inte utan enbart hur politiker utrycker sig. 

Skolan ska vara gratis. Sjukvården ska vara gratis. Allting gratis! Det finns inga gratisluncher. Det är alltid någon som betalar, oftast du som jobbar. 

2 kommentarer:

  1. Ja, oftast är det den som jobbar som betalar, men eftersom socialdemokraterna gått från att vara ett parti för arbetare till ett parti för precis alla som inte arbetar är det fullt logiskt att han formulerar sig som han gör. De som begriper och stör sig på hans ordval är ändå inte hans väljare, varken idag eller imorgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja socialdemokraterna slutade att vara ett parti för arbetare för länge sedan. Jag blir alltid lika förvånad av hur man fortfarande kan ha en så pass stor väljarbas som man har.

      Radera