söndag 23 februari 2020

Sorgens tid

För några dagar sedan fick jag samtalet jag länge bävat för. Min pappa som under några år kämpat mot cancer hade hastigt blivit sämre. Jag lyckades boka en biljett hem på en gång och 18 timmar senare satt jag och höll min pappas hand. För den som sett det själv vet att cancern slår ut alla organ och de sista dagarna kan kroppen inte ens ta upp vatten. Mager och uttorkad kunde jag knappt känna igen honom. Han hade oerhörda smärtor och varje minut kändes som en evighet. I nio långa timmar satt jag förtvivlad vid hans sida utan att kunna hjälpa till. Sista timmen fick han all typ av smärtstillande som fanns att tillgå och för varje minut som gick blev andningen tunnare och långsammare innan han tillslut somnade in med familjens vid hans sida.

Det är med stor sorg jag skriver detta inlägg men samtidigt vill jag vara öppen med vad som påverkar livet runt i kring mitt intresse för sparande.

Min pappa jobbade hela livet och fyllde precis 65. Han hade en dröm att bli pensionär men han hann aldrig få en enda pensionsutbetalning. Jag kommer behöva hjälpa min mamma ekonomiskt så hur framtiden kommer att bli vet jag inte i dagsläget.

Just nu mår jag riktigt dåligt. Jag var mentalt förberedd på att mina pappa skulle gå bort men på det sättet som det blev har tagit hårt på mig. Jag tar därmed en paus i bloggandet men lovar att återkomma.

11 kommentarer:

 1. Jag har gått igenom precis samma sak och vet hur dåligt du mår just nu. Ta hand om dig!

  SvaraRadera
 2. Även jag har gått igenom detta några gånger. Det blir inte lätt, ta tag i det praktiska, det kommer att komma bra dagar igen. Jag lovar.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Min far dog också för inte länge sedan, jag vet hur det är. Ta hand om dig, och om något så lär man kanske sig att även leva mer i nuet av sånt här. Jag själv upplevde att jag aldrig riktigt han ta det avsked jag hade önskat av pappa, så var glad åt det åtminstone.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
 5. Jag var i samma läge i höstas. Hemsk sjukdom! Bit ihop, håll igång och låt det ta tid.

  SvaraRadera
 6. Jag beklagar. Ta hand om dig och de dina!

  SvaraRadera
 7. Beklagar din stora förlust. Det är verkligen hemskt när och efter någon nära går bort. Har själv förlorat min far alldeles för tidigt och tomheten består, troligtvis för alltid.

  Ta hand om dig så gott du kan.

  SvaraRadera
 8. Hej Tysta investeraren.

  Verkligen tråkigt att höra. Jag beklagar din förlust och hoppas du mår bättre snart igen.

  Ta hand om dig.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 9. Beklagar verkligen. Låt det få ta den tid det tar och så hoppas jag att vi ses här igen på bloggen när du fått sörja klart och "landat" i det hela.

  SvaraRadera