onsdag 5 februari 2020

Portföljen över 1,7 miljoner

Börsen har fortsatt precis som förra året och gått stadigt uppåt. Rapportsäsongen är i full gång och jag tycker många av mina innehav har haft relativt positiva rapporter. Swedbank och Handelsbanken har gått bra efter deras respektive rapporter. SKF och Investor likaså. Och som alltid min trotjänare Brookfield RP som går bra mest hela tiden.

Idag steg portföljen med över 20 000 kr och jag kom därmed över 1,7 miljoner för första gången. Inte något speciellt med det kanske men jag är lite närmare ett av mina delmål på 1,75 miljoner.

I samband med de roliga nyheterna att portföljen går starkt är det desto tråkigare att räntan på mitt bolån gått upp med 450 kr i månaden. Inte nog med det så hörde föreningen av sig angående min uthyrningslägenhet och berättade att de beslutat att börja ta betalt för att jag hyr ut den. Ytterligare 400 kr i månaden som ryker på grund av det.

850 kr i månaden i ökade utgifter bara så där. Inte mycket att göra utan bara att kämpa vidare med sparandet.

Just idag håller jag dock mina tankar på portföljen och gläds åt 1,7 miljoner. För två år sedan låg den på cirka 300 000 kr. Rätt härligt ändå.

12 kommentarer:

 1. Stort grattis till nya milstolpen! Bra jobbat :D

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
 2. Låter besynnerligt att föreningen ska ta betalt för att du hyr ut en lägenhet?

  Men grattis till bedriften. Makalöst på två år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt vanligt att föreningar tar ut en avgift. De kan ta ut 10 % av prisbasbeloppet varje år. I år ligger det på cirka 390 kr i månaden. Däremot har föreningen inte tagit betalt under sex år så hade ju givetvis hoppats på att det skulle fortsätta så.

   Radera
 3. Det är ju sjukt va snabbt du byggt din portfölj! Ska kika runt lite på di sida som jag hittade precis :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du hittat hit. Hoppas du hittar något intressant :)

   Radera
 4. Bara att Gratulera!
  Mvh TomDan

  SvaraRadera
 5. Fin inspiration på så kort tid även om din situation är lite speciell nu med fantastisk sparkvot. Kör på och grattis till denna milstolpe.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Väldigt kul att höra att det inspirerar. En speciell situation helt klart. Om något år är det tillbaka till verkligheten.

   Radera