fredag 24 januari 2020

Månadens köp

Kinnevik delade tidigare ut Millicom och jag har sista tiden spanat lite på företaget. När jag fick in månadens sparande på Avanza slog jag till och köpte 136 aktier för 451 kr styck.

Medan börsen förra året gått urstarkt har Millicom gått dåligt. Det är helt klart inte ett köp utan risk och den 25 februari släpper man rapport så då får man se hur illa ställt det är. Tycker ändå att det är ett spännande företag och tror det kan vara bra på sikt att vara exponerad mot utvecklingsländer.

Om man kan behålla utdelningen på 24 kronor återstår att se men gör man det ökar jag min årliga utdelning med 3 880 kr.

Annars är det mest jobb som gäller. Jag är åter i tjänst och kommer behöva jobba väldigt mycket de närmsta månaderna. Det gör dock inte så mycket utan jag gläds av att se portföljen växa.

Under månaden har jag passerat 1.6 miljoner och jag blickar redan mot 1.7 miljoner.

Det är också rapportperioder och jag hinner tyvärr inte läsa allt men har redan noterat att några av mina innehav höjer utdelningen.

Investor 13 kr - 14 kr 7,7 %.
Sandvik 4,25 kr - 4,50 kr = 5,9 %.
Öresund 5,5 kr - 6 kr = 9 %.
Brookfield RP 0,68 CAD - 0,7 CAD = 4 %.

Totalt: 933 kronor.

Väldigt trevlig läsning och även om några innehav kommer sänka utdelningen i år så ska det bli roligt att summera alla utdelningsökningarna framöver.

4 kommentarer:

 1. Riktigt trevlig när utdelningarna ökar på automatiskt.

  Trevlig portfölj du har!

  SvaraRadera
 2. Spännande med Millicom, jag har också plockat in aktien i portföljen nyligen. Vi får hålla tummarna att det blir en fin långsiktig investering :)

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ska bli spännande att följa. Kan bli utdelningssänkning i år men tror det kan bli bra på några års sikt. Trevlig helg!

   Radera