söndag 4 augusti 2019

Jag blir kvar i Afrika

Som jag väntat och grubblat på vad som skulle hända efter årsskiftet. Äntligen kan jag meddela att jag blir kvar i Afrika. Jag har blivit erbjuden att stanna till hösten 2021.

Nackdelarna är precis som tidigare att det kan bli väldigt isolerat och jobbigt att vara ifrån vänner och familj. Generellt har jag klarat mig rätt bra och jag är van att vara själv under långa perioder.

Det positiva är såklart att jag kan fortsätta spara och det öppnar upp för ännu större möjligheter senare i livet. Det är däremot en fråga som man kan fundera på längre fram.

När jag fick det här jobbet hade jag stora förhoppningar om att jag skulle kunna få förlängt och skrev därför in den förhoppningen i mina mål för mitt sparande. Hela 2020 blir därför helt enligt plan. Sparandet 2021 och framåt behöver därmed uppdateras men jag ska se hur det går nästa år innan jag funderar igenom det.

Jag kommer däremot inte ta ut något i förskott utan det är hårt arbete varje månad som gäller.
 
Skulle jag däremot lyckas spara som jag gjort hittills i ytterligare två år kommer jag ha en bra grund att stå på inför mitt långsiktiga mål att bli private banking kund och komma ner till 50 % belåning på min bostad. Nåväl, det är fortfarande en lång väg att vandra men ljuset i slutet av tunneln blev helt plötsligt lite ljusare.

6 kommentarer:

 1. Grattis! Då har du goda förutsättningar att klara din andra miljon före hemresan. Klokt att bygga en grundplåt ett par år till, du kommer få en fin ränta-på-ränta-effekt av de här åren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det gäller att passa på när man kan. På lång sikt kan detta ha stor betydelse då snöbollen har en bra utgångspunkt när jag flyttar hem. Sen ska man inte ta ut för mycket i förskott men förutsättningarna ser bra ut.

   Radera
 2. Snyggt jobbat! Låter som en kul erfarenhet att jobba i Arfika. Själv har jag bara besökt den kontinenten ett par gånger med blandade resultat. Jag fullkomligt älskade Sydafrika (Kapstaden) medan Marocko var rena skiten. Vart i Afrika är det du jobbar?

  Aktiepappa - en blogg om ekonomi och aktier

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det verkligen. Jag har inte gått ut med exakt vilket land men kan säga att det är i området Central/Östafrika. Har varit runt i regionen men aldrig Sydafrika. Har hört mycket gott om det så får se om man har möjlighet att komma dit någon gång.

   Radera
 3. Grattis. Ja, det är en bra möjlighet att bygga en grundplåt med kapital när man jobbar utomlands, det gjorde jag med en tid.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Det känns verkligen bra att ha den möjligheten och det öppnar upp en massa andra dörrar.

   Radera