söndag 17 december 2023

4,25 miljoner!

Trots husköp och pausade insättningar fortsätter portföljen ta ny mark. För första gången passerade jag 4,25 miljoner och det känns oerhört bra. Det har gått segt i år men sista tiden har det tagit fart. Det är första gången jag är i en situation där jag inte nysparar och det känns nästan som fusk att portföljen växer av sig själv.

Min plan var att vara fullinvesterad innan året var slut men jag har fortfarande 200 000 kr i likvider. Jag avvaktar till efter årsskiftet för att sätta in resterande på ISK. 

Två veckor återstår på året och nu vankas det jul. Jag har fått några dagars semester så ska försöka ta det lugnt och koppla bort både husprojekt och portföljen. Sedan blir det nya tag i januari.

6 kommentarer:

 1. Grattis till nytt ATH! En trevlig känsla när portföljen växer utan insättningar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns nästan som att man inte förtjänar det men det är väl egentligen precis det man gör.

   Radera
 2. Grattis. Du svävar ungefär i våra traker med 4325000. Senaste tiden har det varit en trevlig utveckling, dock långt ifrån storbolagsindex. Jag upplever det som om många utdelningsaktier är lite vintertrötta och det har varit svårt att få liv i dem. Sen har ju givetvis dollarns nedgång mot kronan med ca 10% tryckt tillbaka vår portfölj ganska så mycket. Väntar fortfarande på den där rejäla uppgången i bank och bostäder...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snålgrisen! Ja portföljen hänger inte alls med OMX30 vilket är tråkigt men förståeligt när man har en del amerikanska innehav. Jag ser fram emot bankernas årsredovisningar och hoppas på ordentliga vinster.

   Radera
 3. Hej Tysta investeraren. Stort grattis och bra jobbat som vanligt :-) Vi får hoppas 2024 blir det bästa året någonsin. God jul och gott nytt år till dig.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Slimis! Ja nu vänder vi blad och blickar framåt på nya möjligheter 2024. God jul och gott nytt år även till dig.

   Radera