fredag 4 februari 2022

Sålt Kinnevik

Igår släppte Kinnevik rapport och det var väl egentligen inget speciellt men jag fick i alla fall en påminnelse för mig själv att titta till bolaget.

Jag köpte Kinnevik för att jag behövde hjälp med att hitta nya mindre bolag som kan slå igenom i framtiden. Kinnevik har sedan jag köpte det gått väldigt bra och jag har fått positiv avkastning. Även efter avyttringen av Zalando har jag legat runt 80 %. 

Allt är dock inte guld och gröna skogar och man har en premie på 10 %. Man har också ändrat sin utdelningspolicy och delar inte längre ut något. Det är egentligen inte ett problem men jag ser gärna att jag som ägare får något tillbaka. 

Dessutom har man gått "all in" med ESG vilket oroar mig för framtida vinster. 

Nej, jag tackar Kinnevik för den avkastning jag fått och går vidare. Jag flyttade direkt mina pengar till Xact Norden Högutdelande som för övrigt presenterade sin utdelning för året idag på 6,52 kr. Det känns bättre i dessa osäkra tider.

2 kommentarer:

 1. Bolag som går all in esg ska man akta sig för, ja. Det kommer sannolikt ge upphov till enorma felallokeringar av kapital.
  Mvh investera-pengar.blogspot.com

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd för att kapital samlas kring den typen av företag så kurserna kan gå bra under lång tid men i längden är det alltid vinsten som avgör kursutvecklingen.

   Radera