tisdag 12 november 2019

Portföljen över 1,5 miljoner

Portföljen har sakta men säkert letat sig uppåt under första halvan av november och idag klättrade den över 1,5 miljoner. För mig är det en stor milstolpe. Inte nog med att jag är oerhört nöjd över mitt sparande så är det halvvägs till mitt mål på tre miljoner.

Även om jag skulle vilja se det som att jag är halvvägs i mål så är det tyvärr inte sant då jag efter jag nått tre miljoner kommer behöva amortera en rejäl slant innan jag når mitt slutliga mål om 50 % belåning på mitt boende också.

Börsens glada humör under hösten har helt klart bidragit till den fina ökningen och det gäller att hela tiden vara mentalt förberedd på en kraftig nedgång.

När jag nådde en miljon för ett år sedan trodde jag att en nedgång under året skulle göra att jag tappade miljonen men nu känns den väldigt säker. Det ska mycket till om jag tappar så mycket, framförallt eftersom jag kommer fortsätta spara.

Egentligen skulle jag vilja fira det på något sätt men har alldeles för mycket just nu. Får ta det när jag når två miljoner istället.

Hoppas era portföljer också når nya nivåer. Må avkastningen vara med er...

10 kommentarer:

 1. Grattis till 1,5 MSEK. Jag nådde också 1,5 MSEK i september och även jag räknar med att det är hälften av vad jag behöver.

  Sedan dess har jag nått även 1,6 MSEK nu i november.

  Det är ingen tävling men jag ser att du verkar kunna spara mycket mer än vad jag TJÄNAR så du är snart förbi mig.

  Mot 2 MSEK!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Härligt med 1.6 MSEK. Då ligger jag hack i häl :) Tror inte man mår bra av att jämföra, framförallt inte med personer med olika förutsättningar.

   Just nu har jag stora möjligheter att spara men om 1.5 år försvinner den möjligheten så det kommer gå långsamt efter det. Gäller att ligga i när man kan.

   Kör hårt mot 2 MSEK!

   Radera
 2. Stort grattis, alltid kul att klara ännu en milstolpe!

  SvaraRadera
 3. Stort grattis till nya milstolpen! 😎 Alltid kul att läsa när det går bra för dig :-)

  Fortsatt lycka till mot 1.6 miljoner.

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Ett tag kvar till Slimis nivå men jag kämpar på :)

   Radera
 4. Stort grattis till en fin milstolpe! Väldigt fin portfölj du har med :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för de vänliga orden :) jag ser att jag inte har din blogg på min lista. Ordnar det.

   Radera