Sidor

söndag 11 december 2022

Omfördelar i portföljen

Avanza meddelade nyligen att nya skatteregler i USA gör att man inte längre kan behålla LP-bolag. Detta medförde att jag under veckan var tvungen att sälja hela mitt innehav i Brookfield Renewable Partners. Det tyckte jag var synd då det är ett av mina äldsta innehav som gått mycket bra. Utöver utdelningen där jag hade en YOC på 10 % så hade värdet gått upp med cirka 140 %. Istället köpte jag Brookfield Renewable Corp som är samma bolag men med en något lägre direktavkastning. Extra surt är också kostnaden av växlingskursen vid försäljning och sedan ny växlingskurs och courtageavgift vid köpet vilket kostade mig ungefär 1500 kr. 

När väl den omfördelningen var klar fortsatte jag med min årliga översyn av portföljen. Jag valde att avyttra mitt innehav i Sandvik och SCA. Båda har stått emot nedgången rätt bra men jag sålde framförallt för att innehaven var relativt små och jag vill öka i annat just nu. 

Jag sålde också mitt innehav i Invesco S&P 500 High Div Low Vol som också den utgjorde en väldigt liten del.

Istället har jag börjat göra mindre köp i Intrum och Nordic Paper Holding. Precis när jag börjat köpa Intrum kom flera dåliga nyheter och nu funderar jag på att avvakta även där precis som med Castellum. Nordic Paper verkar som ett intressant bolag med nischad verksamhet och en för närvarande attraktiv direktavkastning.

Båda de nya bolagen utgör en liten del av portföljen än så länge. Det stora köpet blev istället i Xact Norden Högutdelande. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar