Sidor

tisdag 9 november 2021

Bahnhof Q3

Jag köpte mina första aktier i Bahnhof 2014 och jag har idag närmare 5 000 aktier till ett värde på cirka 180 000 kr. Det är också ett av de bolag jag följer allra mest. I år har däremot aktien varit en besvikelse 0 % jämfört med OMX ca 24 %. Extra intressant blir det därför när man släpper kvartalsrapporter och det gjorde man idag. 

Bahnhof ökade omsättningen till 407 miljoner jämfört med förra årets 367. En ökning med 10,8 %. 

Resultat före skatt blev 48 miljoner och efter skatt 38.7 miljoner. En ökning med 15,2 %. Resultatet per aktie ökade från 0,31 till 0,36.

Under kvartalet tillkom 8 000 kunder och man har nu cirka 420 000 privatkunder. 

Man upprepar också att man planerar att genomföra ett listbyte till Midcap. Förhoppningen är första halvan av 2022. 

Mina tankar

Bahnhof fortsätter att gå bra och jag har svårt att minnas ett kvartal där man inte gick från klarhet till klarhet. Det är visserligen inte några extrema siffror man visar så är man ute efter raketer ska man nog hålla sig borta från Bahnhof. Vill man däremot ha sina surt förvärvade slantar i ett stabilt växande bolag så tycker jag Bahnhof är ett bra alternativ i en trygg sektor. 

Listbytet kan låta bra men det är inget jag lägger någon vikt vid. Det kan säkert ge en kortsiktig effekt men grunden för att tjäna pengar på aktier är att bolaget tjänar pengar.

Om Bahnhof fortsätter på samma sätt under Q4 kommer vi troligtvis se en vinst per aktie på cirka 1,4 - 1,45 kr. 

Årets utdelning på 0,75 kr kan och kommer säkert höjas till 0,85 - 0,90 vilket motsvarar en direktavkastning på 2,4 % på dagens kurs.

Marknaden verkar inte se samma sak som jag och aktien handlas ner med 2 % under dagen. 

Nedan ser ni mina köp och jag har ökat allteftersom under årens lopp. 


Är rätt nöjd med mina köp och min totala utveckling sedan jag började köpa är 110 %. Jag kanske inte handlar så mycket mer i aktien men som det ser ut nu ligger jag självklart kvar i mitt innehav och jag tror att kursen står högre om fem år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar